Pasaules bārmeņu čempions Andris Reizenbergs izsakās par alkohola lietošanas paradumiem Latvijā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Bārmenis Andris Reizenbergs
Bārmenis Andris Reizenbergs Foto: Zane Bitere/LETA

Vairāki nacionālie pētījumi, kas veikti pandēmijas laikā, parāda, ka ir pieaudzis alkohola patēriņš. Pasaules bārmeņu čempions Andris Reizenbergs, viesojoties raidījumā "Pāļa bazars", izteica savu viedokli par alkohola lietošanu Latvijā.

Reaģējot uz faktu, ka Latvijā ir viens no augstākajiem alkohola patēriņiem Eiropas Savienībā, Reizenebrgs sacīja, ka viņam ir žēl par šādu situāciju, tomēr atzinīgi vērtēja, ka Latvijas galvaspilsētā arvien lielāku popularitāti gūst kokteiļbāri. "Laukos neiemācīs [baudīt alkoholu], bet pēdējā laikā visi gāja uz kokteiļbāriem baudīt kokteiļus. Tas bija kruti!"

Reizenbergs uzskata, ka ir muļķīgi aizliegt alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību konkrētā laika posmā, kā arī, viņaprāt, nav pareizi, ka kopš 2018. gada ir aizliegts pārdot alu lielajos iepakojumos. "Bļāviens, tas ir saldākais auglis, ja tev aizliedz kaut ko," uzskata populārais bārmenis.

Viņš ierosināja pārskatīt alkoholisko dzērienu aprites likumu. "Varbūt nevajag uz katra stūra vērt alkohola veikalus vaļā. Brauc un pērc specializētā veikalā!" uzskata viņš.

Vaicāts, ko viņš domā par alkohola lietošanu parkā, Reizenbergs saka: "Man liekas, tā ir tikai moderna domāšana, ja tu atļauj piknikā iedzert vīnu."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu