Bezgalības cilpa Handžou

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Dāņu arhitektu birojs "BIG" ir izstrādājis izpētes un attīstības ēku ar nosaukumu "O-Tower" Ķīnas viedtālruņu ražotājam "OPPO".

Arhitektu birojs norādīja, ka debesskrāpis bezgalības cilpas formā tika izveidots, lai "nepārtrauktā sadarbības ciklā savienotu zemi ar debesīm". Pēc arhitektu teiktā, ēkas forma sakrīt ar Ķīnas lielākā viedtālruņu ražotāja “OPPO” dizaina mērķiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIG - Bjarke Ingels Group (@big_builds)

"Tehnoloģijām to labākajā variantā vajadzētu būt neredzamam dzīves pagarinājumam," sacīja BIG partneris Braiens Jangs.

"Jaunais “OPPO” pētniecības un attīstības birojs iemieso šo jēdzienu, iekļaujoties gleznainajos Hangžou mitrājos, starp par blīvu pilsētvidi vienā pusē un dabas ainavu otrā," viņš turpināja.

"Tā būs “OPPO” produktu arhitektoniska izpausme: bez piepūles eleganta, vienlaikus paaugstinot cilvēka dzīves kvalitāti pilsētā."

Ar nosaukumu “O-Tower” apļveida debesskrāpis ieskauj atvērtu pagalmu. Tas tiks celts Handžou nākotnes zinātnes un tehnoloģiju pilsētā un darbosies kā "ikonisks orientieris un vārti" uz biznesa rajonu.

Tornis tiks būvēts līdzās dabīgam ezeram un parkam 10 000 kvadrātmetru platībā.

Papildus tam, ka ēkas forma ir paredzēta kā orientieris, tā ir paredzēta arī, lai nodrošinātu stāvu platības dažādību un palielinātu dabiskās gaismas daudzumu, kas nonāk birojos.

Kā norāda “BIG” dibinātājs Bjarke Ingels norāda, arhitekti paredz, ka “OPPO” nākotnes darba vide būs ekonomiski, ekoloģiski un sociāli ilgtspējīga.

Debesskrāpja pirmajā stāvā būs publiska telpa, kas savienojas ar publiski pieejamu centrālo pagalmu. "Centrālā oāze un apkārtējais mitrāju parks paplašina sabiedrisko telpu kompleksa sirdī," skaidroja Ingels.

"Katrs elements ir savstarpēji saistīts, veidojot bezgalīgo cilpu, kas ir uztverama visos mērogos - sākot ar pilsētas orientieri un beidzot ar cilvēku pieredzi - kļūstot par dizaina vienkāršības izpausmi, kas ir “OPPO” zīmola būtiska sastāvdaļa," viņš piebilst.

Ēkas apakšējos stāvos būs izvietotas izstāžu telpas, konferenču telpas un ēdnīca, savukārt augšpusē esošās biroju grīdas tiks savienotas ar trīsstāvīgu telpu sēriju zem torņa jumta slīpās fasādes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu