2020. gads kino nozarei bijis liels izaicinājums. Filmēt pandēmijas apstākļos joprojām nozīmē vienu šķērsli pēc otra. Tas, ko citkārt varētu rūpīgi saplānot, tagad var mainīties acumirklī. Pērn Latvijā viesojās amerikāņu leģendārais aktieris Mikijs Rurks, un ne bez iemesla. Viņš atveidoja galveno lomu Latvijā uzņemtajā militārajā trillerī "Warhunt" līdzās tādiem pasaulē zināmiem aktierim kā Džeisonam Retbounam no filmas "Krēsla" un Robertam Kneperam no seriāla "Izlaušanās".

Tajā piedalījās arī latviešu aktieri – Dainis Grūbe, Rihards Lepers, Jurijs Djakonovs un Ieva Segliņa. Šī bija viena no retajām reizēm Latvijā, kad filmēšana 2020. gadā tika pilnībā noslēgta. Trilleri uzņēma gan Līgatnes mežos un Bolderājā, gan Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, vēlreiz apliecinot to, ka šeit ir lieliski apstākļi kino lokāciju izmantošanai starptautiskajā kino arēnā.

Mēs tikāmies ar filmas "krusttēvu" Jāni Timmu, pūļa investīciju platformas "Crowdestor" vadītāju, ar kuras palīdzību kinolentē investēti 1,7 miljoni eiro. Jānis pēc profesijas ir advokāts, kuram ir vērā ņemama pieredze enerģētikas sektorā, iekrāti biznesa kontakti un realizēti vērienīgi projekti. 2015. gadā iesaistījies kapitāla piesaistes jomā un dibinājis pūļa investīciju platformu "Crowdestor". Sarunā Jānis atklāj kino industrijas naudas pusi, tikšanos ar Holivudas zvaigznēm un to, kādēļ Latvijā varētu iemūžināt Parīzes ielas. Viņš stāsta, ka viens no projekta priekšnosacījumiem filmas "Warhunt" tapšanā bija latviešu producentu piesaiste, tādēļ filmu uzņēma Latvijā ar iespēju piesaistīt latviešu aktierus un citus kino profesionāļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp