No Venēcijas uz Rīgu: Almodovara "Paralēlās mātes" festivālā "Baltijas pērle"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Paralēlās mātes"
"Paralēlās mātes" Foto: Ekrānuzņēmums

Spāņu kinorežisora Pedro Almodovara filma "Paralēlās mātes", ar kuru atklāja Venēcijas kinofestivālu, Rīga tiks izrādīta festivālā "Baltijas pērle", informē festivāla rīkotāji.

Pasaules pirmizrādes priekšvakarā notika skandāls – sociālais tīkls Instagram bloķēja ierakstu ar filmas reklāmas plakātu, jo novērtēja to kā nepieņemamu kailuma eksponēšanu (plakāta centrā redzams provokatīvs attēls).

Pēc šā lēmuma apstrīdēšanas ieraksti tika atjaunoti, un Instagram atvainojās režisoram un plakāta autoram Havjēram Haenam.

Filmas plakāts
Filmas plakāts Foto: publicitātes

Oskarotā režisora divdesmit otrā pilnmetrāžas filma "Paralēlās mātes" turpina mātes tēmu, ko viņš aplūkojis jau filmās "Viss par manu māti" (1999) un "Sāpes un slava" (2019).

Liktenim labpatīk iegrozīties tā, ka dzemdību nodaļā iepazīstas divas krasi atšķirīgas sievietes – veiksmīga fotogrāfe un apjukusi jauniete. Šķiet, abas vieno tikai vientulība un neplānota grūtniecība. Dzīves līniju krustošanās, tai sekojošā senu ģimenes noslēpumu atklāšana un attiecību samezglojumi neatgriezeniski mainīs viņu likteņus. Atmiņas labirintos nobēdzinātie pagātnes noslēpumi uzpeldēs kā drūms aisbergs, sadragājot savā ceļā it visu. Tā nu tas ir – ikvienu draud panākt vecu grēku mestās garās ēnas…

Galvenajās lomās: Penelope Krusa, Rozija de Palma, Aitana Sančesa Hihona, Milena Smita u. c.

“Mana filma ir trīs tās varoņu stāsts. Es turpinu attīstīt tēmas, kuras aizsāku filmā “Viss par manu māti”, tikai šoreiz sižets ir daudzslāņaināks, dramatiskāks un aizraujošāks,”

teic Pedro Almodovars.

Pedro Almodovars
Pedro Almodovars Foto: Reuters/Scanpix

Filmas pirmizrāde notiks 25. septembrī kinoteātrī "Splendid Palace".

Festivāla programmā iekļauta vēl viena Pedro Almodovara filma. Pēc Žana Kokto slavenās lugas "Cilvēka balss" uzņemtajā kinodarbā galveno lomu atveido izcilā aktrise Tilda Svintone.

Festivāla “Baltijas pērle” filmas tiks demonstrētas kinoteātrī “Splendid Palace” no 22. līdz 29. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu