Bilbao iedzīvotājus pārsteidz slīkstošas sievietes seja (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Gigantiska slīkstošas meitenes seja ūdenī un tukšas acis, kas veras debesīs. Šāds visai nepatīkams skats piesaistījis Bilbao iedzīvotāju uzmanību Spānijā, kur Navarjas upē uzstādīta kāda savdabīga mākslas figūra. Iedzīvotāji sākumā uztraukušies, ka tā ir dzīva sieviete. Meksikāņu mākslinieka, hiperreālista Rubena Orosko un viņa pārinieces Klāras Alkantaras Davalosas lielformāta darbs radīts kā kliedzošs atgādinājums par globālās sasilšanas sekām, kuras pieredzam jau šodien.

Mākslas darbu ar nosaukumu "Bihar. Choosing Tomorrow" uzstādīja pirms nepilnas nedēļas. Tas tulkojumā no basku valodas nozīmē "rītdienu" un ir radīts “BBK Foundation” labdarības kampaņas ietvaros. Orosko vēlējies parādīt to, kāda nākotne var sagaidīt cilvēci tad, ja turpināsim dzīvot kā līdz šim – ignorējot klimata pārmaiņu destruktīvās sekas.

"Darba simboliskā ideja ir aicināt apstāties, pavērot uz visu, kas mainās mums apkārt, padomāt par nākotni, kāda tā tiešām būs, ja dzīvosim pēc modeļiem, kas nav ilgtspējīgi," saka Ososko.

"Un varbūt būs tāds mirklis, kad mēs visi nenoslīksim," turpina mākslinieks, aicinot tomēr atcerēties par to, ka tāda iespēja pastāv.

"Katrs mūsu lēmums nosaka, vai mēs slīksim, vai paliksim virs ūdens."

“Sākumā ūdenī peldošā figūra mani satrauca, bet tagad man šķiet, ka tā vēsta par kaut ko skumju, ļoti skumju,” stāsta Bilbao iedzīvotāja Triāna Džila.

Šī nav pirmā reize, kad mākslinieks Orosko pārsteidz ar milzu dzīvīgām figūrām, kas parādās pilsētvidē.

Pirms diviem gadiem viņa radītā sievietes statuja "Invisible Soledad" bija uzstādīta uz kāda soliņa parkā, atgādinot par pensijas vecuma cilvēku izolēto dzīvi.

Pie savām "ģīmetnēm" mākslinieka izpildījumā tikuši arī mūziķi Fredijs Merkūrijs, Deivids Bovijs, Monako princese Greisa Kelija un citas slavenības.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu