Frankfurtē sākas grāmatu gadatirgus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Frankfurtes grāmatu gadatirgus
Frankfurtes grāmatu gadatirgus Foto: Latvijas Grāmatizdevēju asociācija

Trešdien sākas Frankfurtes grāmatu gadatirgus, kas šoreiz apvienos pasākumus klātienē ar digitāliem risinājumiem.

"Mēs esam izgājuši cauri vienam no lielākajiem stresa testiem vēsturē koronavīrusa pandēmijas veidolā," atzinusi Vācijas grāmatu tirgotāju asociācijas vadītāja Karina Šmita-Friderihsa.

2020. gadā apgrozījums bijis stabils, un šis gads dod pamatu pārliecinātībai.

Apgrozījums grāmatu tirgū ir sasniedzis pirmspandēmijas līmeni un pēc pirmajām 40 nedēļām par 0,7% pārsniedza 2019. gada rādītājus, norādīja Šmita-Friderihsa.

"Sociālā distancēšanās nekļuva par distancēšanos no grāmatām," viņa piebilda, norādot, ka krīze parādīja, cik nozīmīga vieta grāmatām ir sabiedrībā.

Pasaulē lielākais grāmatu gadatirgus, kas ik gadu norisinās Frankfurtē, šoruden apvienos pasākumus klātienē ar digitāliem risinājumiem. Tas ilgs līdz svētdienai, 24.oktobrim.

Visiem apmeklētājiem būs jāpierāda, ka viņi ir vakcinēti pret Covid-19, pārslimojuši šo slimību, vai arī jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests. Apmeklētāju skaits būs ierobežots.

Goda viesis Frankfurtes grāmatu gadatirgū šogad būs Kanāda.

Šogad gadatirgū piedalīsies 2000 izdevniecību un uzņēmumu no 80 valstīm, un vairāk nekā 300 autori gatavojas prezentēt savas grāmatas un apspriest sociālos jautājumus.

Pasākuma galvenā tēma būs: "Kā mēs vēlamies dzīvot?"

Pērn jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ galvenajās hallēs Frankfurtes izstāžu centrā, kur parasti notiek gadatirgus, stendi netika izvietoti. Pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi ceļošanai liedza daudziem dalībniekiem ierasties Frankfurtē. Tradicionālā formāta vietā vairākās vietās pilsētā tika organizētas lekcijas un lasījumi un notika dažādi digitāli pasākumi.

2019. gadā Frankfurtes grāmatu gadatirgu apmeklēja vairāk nekā 300 000 cilvēku, no kuriem puse bija privātie apmeklētāji. Savus izdevumus prezentēja 7450 dalībnieki no 104 valstīm.

Par tirgu

Frankfurtes grāmatu tirgus ir lielākais globālais grāmatu tirgus, kurā pulcējas izdevēji no visas pasaules; tas pozicionēts kā pasaules ideju platforma un ir ne tikai literatūras un grāmatu autortiesību pirkšanas un pārdošanas tirgus, bet arī valstu kultūru, kultūrtūrisma piedāvājuma un radošo industriju reprezentācijas vieta, kā arī valstu politiskā skatuve ar valstu prezidentu un ministru pārstāvniecību un klātbūtni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu