"Lielais Kristaps" pārcelts uz 2022. gadu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Noslēdzies kino festivāls "Lielais Kristaps"
Noslēdzies kino festivāls "Lielais Kristaps" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Kinematogrāfistu savienība (LKS) kā Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" rīkotājs paziņo, ka šī gada balva tiek pārcelta uz 2022. gada 24.-27. februāri. Lēmums pieņemts pēc valdības pasludinātās stingrās mājsēdes līdz 15. novembrim, kas ietver plānotā pasākuma norises laiku.

"Ar nepacietību gaidīsim iespēju atgriezties kinoteātrī uz koviddrošu notikumu, kad varēsim sapucēties un sapulcēties, lai svinētu spilgtākos Latvijas kino sasniegumus. Jau pagājušajā gadā bijām spiesti atcelt filmu seansus, rīkot ceremoniju bez skatītājiem zālē, bez iespējas tikties filmu nozares profesionāļiem, taču tie ir tikpat būtiski šī pasākuma elementi kā filmu izvērtēšana. Vēlamies, lai arī skatītājiem ir iespēja noskatīties nominētās filmas, jo tā ir aizraujošāk sekot līdzi balvu pasniegšanai. Noslēguma ceremonijas norise digitālajā vidē ir iespējama, taču tā nav mūsu prioritāte, tāpēc "Lielais Kristaps" ir pārcelts, līdz varēsim to rīkot vismaz “zaļajā režīmā”," lēmumu komentē balvas producente Marta Bite.

2021. gadā Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” atlases komisijas darbs ir noslēdzies un preses konferencē 6. oktobrī tika izziņots balvām nominēto filmu un kinoprofesionāļu saraksts. Nacionālās kino balvas norise bija plānota no 11. novembra ar noslēguma ceremoniju 14. novembrī.

Balva iedibināta 1977. gadā un laika gaitā pārdzīvojusi dažādas pārmaiņas, mainījusies gan filmu vērtēšanas sistēma, gan balvas tēls, gan norises laiks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu