Roberts Dinters jaunajā dziesmā runā par depresiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Dinters
Roberts Dinters Foto: publicitātes

Ģitārists un producents Roberts Dinters, kurš muzicējis kopā ar tādiem māksliniekiem kā Ivo Fomins, Fēlikss Ķiģelis, Valdis Indrišonoks, Karīna Tatarinova, digitāli laiž klajā jaunu singlu "Mūsu bēres".

Ar dziesmu mūziķis mēģina ilustrēt depresijas daudzās sejas un aicina sabiedrību būt modriem un līdzcietīgiem.

Roberts Dinters līdz šim kā ģitārists un producents vairāk ir pazīstams Latvijas rokmūzikas kontekstā. Šī gada sākumā viņš izdeva savu pirmo soloalbumu “Recycling”, kas vairāk atklāja arī viņa skaņu meklētāja šķautni un mīlestību uz eksperimentālo un elektronisko mūziku. Tagad viņš ir izlaidis savu pirmo popdziesmu, kuru arī pilnībā izpilda pats.

"Dziesma manā galvā maisījās jau sen, bet īsti nebiju pārliecināts par to, ka to vajadzētu izdot, bet pēdējo gadu notikumi un pandēmija šai dziesmai piešķīra pavisam citu kontekstu un dziļumu, un ir tāda sajūta, ka cilvēki varētu tajā atrast stāstu arī sev," Dinters stāsta par dziesmas tapšanu.

Dziesmas ideja un sajūta ir vajadzība runāt par garīgo veselību un depresiju, mēģināt ilustrēt depresijas daudzās sejas, kas padara to tik grūti diagnosticējamu ar līdzcilvēku acīm. Ārēji var izskatīties, ka cilvēks ir absolūti apmierināts, nodrošināts un harmonijā ar sevi, taču tas var vispār neliecināt par cilvēka emocionālo pasauli.

"Pašam šī dziesma galvā ieskanējās ļoti tumšā laikā kā emociju kopums, ko tikai vēlāk sāku analizēt," atzīst mūziķis. "Par garīgo veselību runāt nav viegli. Iespējams tieši tāpēc dziesma vairākus gadus ir bijusi tikai manā galvā. Pēdējos gados arvien vairāk tiek runāts par garīgo veselību, kas arī man deva pārliecību, ka ir laiks dziesmu ierakstīt un izdot," stāsta mūziķis.

Dziesmai top videoklips, ko veido māksliniece Anna Meldrāja. 

Noklausies dziesmu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu