Iespējams iepriekš iegādāties Viktora Freiberga otro grāmatu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Freibergs
Viktors Freibergs Foto: No personīgā arhīva

Izdošanai sagatavots kinozinātnieka Viktora Freiberga darbs ar nosaukumu "Viktora otrā grāmata", kuru "Projektu bankā" iespējams iespējams iegādāties ar autora parakstu, informē projekta kuratore Agnese Zeltiņa.

Zeltiņa skaidro, ka Latvijas garīgajā telpā Freibergs ienes savu skatījumu uz kino kā mākslu, uz filmām kā neierobežotu un neaptveramu nozīmju un iedvesmas lauku. Grāmatas žanru var raksturot kā esejisku tekstu, bet grāmatas beigās pievienots visu tekstā pieminēto filmu alfabētisks apkopojums, ļaujot lasītājam izmantot šo filmu izlasi kā ceļvedi, bagātinot savu pieredzi un iepazīstot pasaules kino klasiku. Freiberga grāmata top portāla "Kino Raksti" un biedrības "Ekrāns" paspārnē. Grāmatas veidotāju komanda - mākslinieks Aleksandrs Busse, redaktore Kristīne Matīsa, fotogrāfe Agnese Zeltiņa.

Profesors Freibergs pasniedz arī vairākus gadus Latvijas Universitātē (LU)un dažādos kino lektorijos. Izglītību Freibergs ieguvis kā angļu filologs LU Svešvalodu fakultātē, disertāciju aizstāvējis Maskavas Valsts universitātes Filoloģijas fakultātē. Kā filoloģijas zinātņu doktors ilgus gadus strādājis un turpina strādāt LU, vadījis Komunikācijas studiju nodaļu, ieņēmis dažādus akadēmiskos amatus - lektors, docents, profesors.

Grāmatas sagatavošanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds, grāmatas maketa pabeigšanai un tipogrāfijas izdevumiem nepieciešami 5580 eiro, un 13. novembrī izsludinātajā atbalsta kampaņā divu dienu laikā jau savākta vairāk nekā puse nepieciešamā finansējuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu