Rihards Lībietis piedāvā jaunu video no nesen izdotā albuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Lībietis
Rihards Lībietis Foto: Jānis Romanovskis

Klajā laists ģitārista un mūzikas autora Riharda Lībieša skaņdarba "Miniatūra par klātesamību" videoklips, kas ir trešais singls no mūziķa oktobra beigās iznākušā jaunā albuma "Līnijas un miniatūras".

"Miniatūra par klātesamību" ir apcere par melanholiju, iedvesmas meklējumiem, par to, vai īsta vientulība vispār ir iespējama, un par spēka atrašanu pašam sevī. Tās autors un izpildītājs Rihards Lībietis atklāj: "Šis ir viens no maniem mīļākajiem jaunā albuma darbiem – tas ir gan kompozicionāli, gan instrumentācijas ziņā salīdzinoši vienkāršs, bet reizē ļoti trausls, emocionāls un jūtīgs skaņdarbs. Tās ir arī eksistenciālas pārdomas par to, ka katram no mums kāds ir blakus, pat ja to varbūt neapzināmies. Ļoti ceru, ka šī kompozīcija klausītajiem dos siltumu, spēku un uzticību sev."

Skaņdarba videoklips filmēts rudens izskaņā Lilastes mežos pie trīs ezeriem. Tā autors un operators ir Jānis Romanovskis.

"Riharda Lībieša mūzika liek nemanot iegrimt bezgalīgās eksistenciālās pārdomās, un tādēļ šo videoklipu tā arī filmējām – kā meditāciju dabā, ieklausoties mūzikā un caur lietus lāsēm noķerot aizejošo rudeni. Iespēja gan ieklausīties, gan šoreiz arī ieskatīties mākslinieka dvēselē mazliet caur mūziku un mazliet caur acu skatienu," tā režisors.

Singla ieraksts veikts studijā “No Fuss Audio” Tukumā, tā skaņu režisors un miksa veidotājs ir Valērijs Černejs. Šis skaņdarbs izskan arī režisores un horeogrāfes Kristīnes Brīniņas izrādē “Upe” (2020), kas iekļauta Liepājas teātra repertuārā un tika izvirzīta balvai “Spēlmaņu nakts 2020/2021”.

"Līnijas un miniatūras" ir otrais Riharda Lībieša oriģinālmūzikas albums. Tajā iekļautas desmit instrumentālas kompozīcijas, kuras raksturo pēdējā gada notikumus un sajūtas – īpaši vientulību, nedrošību par nākotni un neskaidrību. Tajā pat laikā skaņdarbi sniedz klausītājiem uzlādējošu un iedvesmojošu emociju lādiņu, kas caurvij visas albuma kompozīcijas. Lai gan sākotnēji tas bija plānots kā Riharda Lībieša solo albums, tā ierakstā piedalījušies arī viesmākslinieki – Toms Kagainis (bungas, perkusijas), Erna Daugaviete (čells), Olga Bučinska (vijole), Ieva Rūtentāle (flauta), Matīss Repsis (klavieres) un Beāte Zviedre (balss). Albums tapis ar AKKA/LAA Autora stipendijas atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu