Baiba Sipeniece-Gavare atklāj savu evakuācijas somas saturu (9)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Sipeniece-Gavare
Baiba Sipeniece-Gavare Foto: Evija Trifanova/LETA

Dažas dienas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā TV personība Baiba Sipeniece-Gavare sociālajos tīklos atklāja, ka viņai ir sagatavota soma "X stundai" jeb tā dēvētā "evakuācijas soma". Raidījumā "Bez Tabu" Sipeniece-Gavare atklāj, kas tajā salikts.

Izrādās, ka šāda soma jau vairākus gadus atrodas Sipenieces-Gavares mājās. Pēdējo dienu laikā soma regulāri tiek vesta līdzi automašīnā, dodoties uz darbu un ikdienas gaitās.

"Kā es toreiz negribēju, lai vispār pienāk brīdis, ka tā soma patiešām ir jākārto ar pilnīgi jau skaidru saprātu, ka, ļoti iespējams, viņa tiks iedarbināta," raidījumā atklāj populārā TV personība.

Baibas Sipenieces-Gavares somā ir guļammaiss, kas neaizņem daudz vietas, somā atvēlēta vieta arī siltai, atstarojošai jakai, termoveļai un citiem noderīgiem apģērba gabaliem, piemēram, mammas adītajām vilnas zeķēm. "Mammu, tu būsi ar mani kopā!" sacīja Sipeniece-Gavare.

Tāpat ir zāļu maciņš. Atsevišķās kabatās - nazis, lukturis, galda piederumi, sērkociņi, gāzes plītiņa. Nepieciešamas vēl pārtikas rezerves un ūdens.

Sipeniece-Gavare uzsver, ka līdzi jābūt arī derīgiem dokumentiem (pasei), skaidrai naudai, uzlādētām mobilajam telefonam, telefona lādētājam, ideālajā variantā arī "power bank" jeb ārējam akumulatoram. 

Eksperti iesaka, lai soma ar visu tās saturu nepārsniedz 1/4 daļu no ekipējuma nesēja svara.

"Es saliku savu somu, asistēju arī meitām [Grietai, 22 un Hermīnei, 15]. Tā ir ļoti smaga sajūta īstenībā - meitām krāmēt somu, nevis lai viņas dotos kādā ceļojumā vai uz balli, bet lai dotos uz bumbu patvertni. To es, godīgi sakot, nevaru vēl aptvert līdz galam."

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu