AKKA/LAA padome ziedos 50 000 Ukrainas cilvēkiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Bērna rokas Ukrainas karoga krāsās.
Bērna rokas Ukrainas karoga krāsās. Foto: Shutterstock

Biedrības "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība" (AKKA/LAA) padome lēmusi no biedrības Kultūras un izglītības fonda līdzekļiem ziedot 50 000 Ukrainas cilvēkiem.

Kā informē AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonda pārstāve Ieva Kolmane, pirmdien padome attālinātā balsojumā vienbalsīgi lēma no biedrības Kultūras un izglītības fonda līdzekļiem ziedot 50 000 eiro ar mērķi "Ukrainas cilvēkiem".

Kolmane norādīja, ka finansējums pārskaitīts fondam "Ziedot.lv". Tāpat viņa uzsvēra, ka AKKA/LAA ir māsu organizācijas gan Ukrainā, gan Krievijā. Tās ir organizācijas, kas ar autoru atvēli vai uz likuma pamata autoriem iekasē atlīdzību par viņu darbu izmantojumu. Taču visi ir autori, un patlaban, kad notiek netaisnīgs karš, Latvijas autori solidarizējas ar Ukrainas autoriem un Ukrainas tautu, norādīja AKKA/LAA pārstāve.

AKKA/LA ir nevalstiska organizācija, kas apvieno dažādus autorus, kuri kopā, kolektīvā pārvaldījumā, īsteno savas mantiskās tiesības un veido efektīvu sadarbību starp autoriem un viņu darbu izmantotājiem, lai nodrošinātu darbu izmantotājiem ērtu iespēju likumīgi izmantot autoru darbus un autoriem saņemt par to atlīdzību.

AKKA/LAA pārstāv vairāk nekā 6 500 Latvijas autoru un vairāk nekā 4 miljonus ārvalstu autoru. Ārzemju autoru intereses AKKA/LAA pārstāv, pamatojoties uz vairāk nekā 130 savstarpējās pārstāvniecības līgumiem, kas noslēgti ar ārvalstu autortiesību organizācijām.

AKKA/LAA ir multirepertuāra autortiesību organizācija - tā pārstāv muzikālo, literāro, dramatisko, vizuālo, audiovizuālo darbu repertuāru un šo darbu lietojumu.

Foto: TVNET no Ukrainas - Ukraiņi gar nopostīto tiltu pamet Irpiņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu