Sākas biļešu pārdošana uz "Sigur Rós" vienīgo koncertu Baltijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Sigur Rós"
"Sigur Rós" Foto: publicitātes

18. martā visā www.bilesuserviss.lv tīklā sākas biļešu pārdošana uz pazīstamākās mūsdienu islandiešu mūzikas apvienības "Sigur Rós" vienīgo koncertu Baltijā, kas 15. oktobrī notiks "Arēnā Rīga". 

Grupa informē, ka pēc vairāk nekā 5 gadu pārtraukuma viņi dodas jaunā pasaules koncertturnejā, kas jau aprīlī sāksies abās Amerikās, bet rudenī turpināsies Eiropā. Tā kā patlaban studijā noritot albuma ieraksta darbi, nav šaubu, ka koncertā izskanēs gan pavisam jaunas kompozīcijas, gan pazīstamākā 25 gadu laikā tapušā materiāla izlase.

"Sigur Rós" 1994. gadā izveidoja ģitārists un vokālists Jons “Jonsi” Birgisons (Jón Pór Birgisson), basists Georgs Holms (Georg Hólm) un bundzinieks Agusts Gunarsons (Ágúst Ævar Gunnarsson), kuriem 1998. gadā pievienojās vienīgais muzikālu izglītību apguvušais dalībnieks - taustiņinstrumentālists Kjartans Sveinsons (Kjartan Sveinsson). 2013. gadā Kjartana un grupas ceļi šķīrās, taču šogad paziņots, ka viņš ir atgriezies, kas neapšaubāmi ir laba ziņa grupas ilggadējiem cienītājiem.

Grupas diskogrāfija sākās 1997. gadā ar albumu “Von”, taču plašāku, tai skaitā starptautisku, ievērību "Sigur Rós" iegūst ar otro studijas disku “Ágætis byrjun” (1999). Līdz šim klajā nākuši 7 studijas albumi un grupa apstiprina, ka patlaban nobeiguma fāzē ir astotais.

Kritiķi grupas mūzikas stilu parasti ierindo postroka kategorijā, taču gadu gaitā tam piepulcējušies ambietās mūzikas, drīmroka un drīmpopa apzīmējumi, salīdzinot ar tādām apvienībām kā Mogwai, Tangerine Dream un Bark Psychosis.

Grupa jau viesojusies Latvijā.

Foto: "Sigur Ros" noslēdz festivāla "Positivus 2013" otro dienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu