Pasaulē bagātākais cilvēks Īlons Masks uzskata, ka Putins ir turīgāks par viņu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: AP/Scanpix

Īlons Masks 2021. gadā tika atzīts par bagātāko cilvēku pasaulē. Lai gan šis statuss tiek vērtēts pēc pierādāmiem un oficiāliem datiem par viņa finansiālo stāvokli, pats Masks uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins varētu būt bagātāks. 

Īlons Masks uz mirkli bija zaudējis bagātākā cilvēka statusu, kad viņu apsteidza Džefs Bezoss. Tomēr jau 2021. gadā viņš šo statusu atguva. 

Masks portālam "Insider" dalījās pārdomās par bagātākā cilvēka statusu: "Es domāju, ka Putins ir ievērojami turīgāks par mani." 

Krievijas prezidenta Vladimira Putina bagātība joprojām ir noslēpums. Neviens precīzi nezina, cik daudz naudas viņam ir un kur tā atrodas. Putins ir saistīts ar 1,4 miljardu ASV dolāru (1 275 554 000 eiro) vērtu pili pie Melnās jūras un 4 miljonus ASV dolāru (3 644 440 eiro) vērtu dzīvokli Monako.

Finansists Bils Brauders 2017. gadā minēja, ka Putinam ir nelikumīgi uzkrājumi 200 miljardu ASV dolāru apmērā. Pēc iebrukuma Ukrainā ASV un Rietumvalstis ar sankcijām cenšas vērsties ne tikai pret Krievijas, bet arī paša Putina finansēm. 

Intervijā ar "Insider" Masks akcentēja, ka Putins ir jāaptur. "Domāju, ka Amerikas valdība ir darījusi vairāk, nekā varēja šķist. Ne visas darbības bijušas publiski apspriestas. Ir nepieciešama nopietna rīcība. Mēs nedrīkstam pieļaut, ka Putins pārņem Ukrainu. Tas ir traki. 

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu