Operas "Toska" izrādē viesosies Kosovā dzimušais tenors Rame Lahajs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rame Lahajs
Rame Lahajs Foto: publicitātes

Džakomo Pučīni operas "Toska" izrādē 31. martā Kavaradosi lomā viesosies tenors Rame Lahajs. Pie diriģenta pults stāsies itāļu maestro Jakopo Sipari di Peskaseroli. Titullomā Dana Bramane, Skarpijas lomā - Jānis Apeinis.

Tenors Rame Lahajs ir talantīgs un augstu novērtēts liriskais tenors ar iespaidīgu starptautisko karjeru. Viņam raksturīgas izteiksmīgas balss krāsas un skaists tembrs, kā arī harismātisks aktieriskais sniegums.

2016. gadā Rame Lahajs kļuva par Plasido Domingo starptautiskā vokālistu konkursa "Operalia" laureātu. Viņš ir atzīts par vienu no savas paaudzes spožākajiem dziedātājiem.

Latvijas skatītāji Rames Lahaja sniegumu iepazinuši Hercoga lomā operā "Rigoleto", viņš piedalījies arī galā koncertā "Mūsu Operai 100".

Diriģents Jakopo Sipari di Peskaseroli ir Pučīni festivāla fonda galvenais viesdiriģents, Itālijā notiekošā Starptautiskā vasaras vidus festivāla, kā arī "Sacrum Festival" Vatikānā mākslinieciskais vadītājs. Sadarbojies ar visiem ievērojamākajiem Itālijas simfoniskajiem orķestriem, kā arī daudziem ārvalstu orķestriem. Jakopo Sipari di Peskaseroli diriģēto operu repertuārā ir "Norma", "Seviljas bārddzinis", "Bohēma", "Turandota", "Traviata", "Madama Butterfly", "Rigoleto", "Nabuko", "Aīda", "Pelnrušķīte", "Otello", "Likteņa vara", "Toska", "Triptihs: Apmetnis, Māsa Andželika, Džanni Skiki", "Lucia di Lammermoor", kuras viņš diriģējis Itālijas un ārvalstu opernamos. Specializējas Pučīni mūzikā. 2020.gada janvārī saņēmis "Golden Opera" īpašo balvu kā viens no daudzsološākajiem jaunajiem diriģentiem Itālijas operas debesīs.

Biļetes uz operas "Toska" izrādi var iegādāties Latvijas Nacionālās operas un "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu