Karapetjana spēlfilmu "Sema ceļojumi" turpina izrādīt pasaules festivālos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Sema ceļojumi"
"Sema ceļojumi" Foto: publicitātes

Aika Karapetjana jaunā spēlfilma "Sema ceļojumi", kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada novembrī Amerikas lielākajā žanra filmu festivālā "Fantastic Fest" ASV, Ostinā, aprīlī, atsākoties klātienes festivāliem, turpina savu reģionālo pirmizrāžu ceļu dažādos pasaules festivālos.

Jau šonedēļ no 9. līdz 16. aprīlim filma tiek izrādīta Taipejas filmu festivālā Taivānā, kur tā atzīta par vienu no filmām, ko iesaka noskatīties Starptautiskais Āzijas filmu festivālu portāls. No 10. līdz 17. aprīlim filmu demonstrēs Starptautiskajā Klīvlendas filmu festivālā ASV, bet šonedēļ tā būs skatāma arī Starptautiskajā Stambulas filmu festivāla programmā Turcijā. Savukārt no 29. aprīļa līdz 5. maijam filma būs skatāma Hāpsalu Šausmu un fantāzijas filmu festivālā HOPFF, ko organizē Starptautiskais Tallinas filmu festivāls un kura ietvaros festivālā žūrijā darboties uzaicināts arī filmas režisors Aiks Karapetjans.

"Sema ceļojumi"
"Sema ceļojumi" Foto: publicitātes

Tā kā filma "Sema ceļojumi" ir Latvijas un Beļģijas kopprodukcija, tad jau martā tā piedzīvoja Beļģijas pirmizrādi Ostendes filmu festivālā, kā arī Starptautiskajā Kosmorama filmu festivālā Norvēģijā, un zināms, ka septembrī to rādīs arī Briseles Starptautiskajā filmu festivālā. Filmu pasaulē izplata viens no lielākajiem Eiropas filmu izplatītājiem LevelK.

"Filma trāpīja samērā precīzi, un mēs esam sajūsmināti un pagodināti izplatīt režisora Aika Karapetjana ironisko mūsdienu pasaku Ziemeļamerikas publikai," intervijā amerikāņu kino izdevumam Variety par filmu izteikušies ASV izplatītāji Good Deed Entertainment & Cranked Up Films, kas specializējas žanra filmu izplatīšanā un Aika Karapetjana filmu ASV kinoteātros sāks rādīt šī gada augustā.

Filmu veido Latvijas filmu studija "Mistrus Media" kopprodukcijā ar Beļģijas kompāniju "Polar Bear".

Aiks Karapetjans 
Aiks Karapetjans Foto: Evija Trifanova/LETA

Filma stāsta par beļģi Semu, kurš dodas uz kādu nomaļu Austrumeiropas vietu meklēt savu tēvu, un šie meklējumi ieved viņu pasaulē, kādu tas nav iepriekš pieredzējis. Negaidītu situācijas pavērsienu rezultātā Sems nonāk zemnieku ģimenes gūstā, un no tā viņu, kā izrādās, var glābt tikai kāds mazs sivēns.

"Man prieks, ka mana filma sasniegs skatītājus ne tikai dažādās valstīs, bet arī kontinentos, kas liecina, ka stāsts ir universāls. Es ceru, ka cilvēki ar smaidu sejā skatīsies uz lielā ekrāna ironisko pasaku par Sema ceļojumiem," tā filmas režisors Aiks Karapetjans.

"Tā kā pēdējo divu gadu laikā būtiski mainījusies starptautiskā filmu izplatīšana, ir īpašs prieks, ka šobrīd, kad atsākas klātienes festivāli, mūsu jaunā filma turpina ceļu pie skatītājiem dažādās pasaules vietās. Šobrīd arī varam apstiprināt, ka filmu Latvijā sāks demonstrēt septembrī, un ceram, ka "Sema ceļojumi" būs ne tikai interesants piedzīvojums Latvijas kinoskatītājiem, bet arī būtisks un kvalitatīvs devums žanru daudzveidības papildināšanai Latvijas kino," norāda filmas producents Gints Grūbe.

Filmā galveno lomu atveido Eiropas kino populārais beļģu aktieris Kevins Jansens, kurš filmējies vairākās Eiropā un pasaulē pazīstamās filmās, kas iepriekš demonstrētas arī Latvijas kinoteātros. Filmā lomas atveido arī Latvijas aktieri Laura Siliņa, Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Normunds Griestiņš. Filmas operators ir Jurģis Kmins, radošajā grupā strādāja arī mākslinieks Jurģis Krāsons, grima māksliniece Maija Gundare, kostīmu māksliniece Liene Dobrāja.

Latvijā filmas pirmizrāde notiks 2022. gada 8. septembrī.

Video: filmas tapšanas aizkulises.

"Sema ceļojumi" aizkadra video from Mistrus Media on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu