Soctīkli šūmējas par Eirovīzijas nacionālās atlases žūrijas sastāvu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Supernova 2022"
"Supernova 2022" Foto: publicitātes

Pēc tam, kad LTV publiskoja Eirovīzijas nacionālās atlases, konkursa "Supernova" skatītāju un žūrijas balsojuma rezultātus, tas daudziem radīja neizpratni. Nu kļuvis zināms nacionālās atlases žūrijas sastāvs.

Atgādinām, ka šā gada nacionālajā atlasē par uzvarētājiem kļuva grupa “Citi zēni” ar dziesmu “Eat Your Salad” – 1. vietu viņiem piešķīra gan skatītāji, gan žūrija. 

2. vietu žūrija piešķīra dziedātājai Aminatai, bet 3. vietā ierindoja dziedātāju Elīnu Gluzunovu.

Savukārt pēdējā - 11. vietā - žūrija ierindoja mūziķi Miku Dukuru, 10. vietā apvienību "Mēs Jūs mīlam", bet vēl vietu augstāk - grupu "Bermudu divstūris".

Tolaik šāds vietu sadalījums daudziem raisīja neizpratni. Tāpat žūrijas sastāvs netika atklāts līdz pat 16. maija rītam.

Ziņots, ka nacionālās atlases žūrijas sastāvā bija LTV satura redaktore Anna Platpīre, mūziķis Māris Mihelsons, komponiste un dziedātāja Laura Jēkabsone, radio un televīzijas raidījumu vadītājs, dīdžejs Toms Grēviņš, kā arī trīs ārvalstu pārstāvji - grupas "Mumiy Troll" mūziķis Iļja Lagutenko, TV mākslinieciskais režisors Nikalo Tudela *Nicolau Tudela) (Portugāle), TV režisors Džulians Giteress (Julian Guiterrez) (Francija).

Iepriekš LTV ziņoja, ka "žūrijā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi".

Arī šoreiz Eirovīzijas faniem bija ko teikt.

Atgādinām, ka Latvijas pārstāvji, grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" nekvalificējās Eirovīzijas finālam. Šī bija piektā reize pēc kārtas, kad Latvijai neizdodas pārvarēt pusfināla barjeru. 

Pēc Eirovīzijas oficiālajiem datiem, žūrija un skatītāji Latvijai pirmajā pusfinālā piešķīruši 55 punktus. Arī Dānija saņēmusi tikpat punktu, abām valstīm dalot 13./14. vietu no kopumā 17.

Šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvaras laurus plūca Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania".

Foto: Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu