Vardarbībā vainotais Strūbergs pēc gadu ilgas klusēšanas atbild uz sievas apsūdzībām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram/iamsushitakeout, Jānis Škapars/TVNET / TVNET kolāža

Bijušais grupas "Singapūras satīns" dalībnieks Kristaps Strūbergs, kurš pērn tika vainots vardarbībā pret sievu un savu bērnu māti Mairitu Rosicku, publiskojis teju divu stundu garu video, kurā šķetina savas un sievas attiecības, apgalvojot, ka no vardarbības esot cietis tieši viņš.

"Es klusēju gadu. Un pirms tam - klusēju daudzus gadus laulībā. Noskatoties šo video, ceru, jūs sapratīsiet, kāpēc klusēšana un sevis aizstāvēšana ievilkās. Es nevēlējos par to runāt, nevēlējos šo netīro veļu uzvelt uz jums. Bet saprotu, ka mana dzīve ir pilnībā izpostīta un, cenšoties visu sākt no jauna, man atkal viss tiek atņemts. Es jūtos kā idiots! Un tāds laikam esmu, jo ļāvu ar sevi šādi izrīkoties. Vēlos atvainoties visiem, kuriem mana klusēšana nodarīja pāri. Šī gada laikā mijās tik daudz emociju un pārdzīvojumu... sākot no domas par bērnu atņemšanu līdz cerībai, ka cilvēks mainīsies un visu var nokārtot mierīgā ceļā. Domas par to, ka nav vēlmes un iespējas dzīvot. Es naivi cerēju uz kaut ko VISU LAIKU! Tam visam ir pienācis gals. Man vairs nav ne cerību, ne spēka klusēt, ne arī vēlmes klusēt! Ir jāsaprot, ka tas nav ļauns murgs, bet tā ir mana realitāte," video aprakstā vēsta Strūbergs.

Teju divu stundu garo video Strūbergs sāk ar audioierakstu, ko esot sūtījis savai mammai pagājušā gada aprīlī - mēnesi pirms liktenīgā Rosickas ieraksta "Twitter", kur viņa paziņo, ka aiziet no vardarbīgām attiecībām un lūdz sabiedrības finansiālu atbalstu. Audio dzirdams, kā Strūbergs raud un stāsta, ka abu starpā izcēlies strīds.

"Es vairs nevaru šitā dzīvot," saka Strūbergs.

Strūbergs uzsver, ka tieši viņš esot bijis tas, kurš nolēmis aiziet no vardarbīgām attiecībām, - tas esot noticis jau pagājušā gada februārī.

Video vairākkārt izskan tas, ka pāra starpā bijuši strīdi un to laikā tieši Rosicka esot bijusi vardarbīga. Tiesa, strīdu iemeslus Strūbergs neatklāj. Tāpat viņš noliedz, ka būtu bijis fiziski vardarbīgs pret sievu.

Iepriekš Rosicka sarunā ar TVNET Grupas tiešsaistes žurnālu "Klik" sacīja, ka sabiedrībai trūkst izpratnes par to, kas ir vardarbība. "Par to, ka eksistē ne tikai fiziskā, bet arī emocionālā un finansiālā vardarbība. Trūkst izpratnes, kā to atpazīt, kā palīdzēt novērst. Sieviete automātiski kļūst par histēriķi, bet vīrietis var būt vienkārši dusmīgs. Sievietei jābūt zemākai par zāli, bet vīrietis var turpināt neuzņemties atbildību ne par saviem vārdiem, ne darbiem. Jājautā gan, kur tad lai izpratne rastos, ja vardarbība jebkādās attiecībās aizvien tiek uzskatīta par tēmu, par ko nepieklājas runāt? Šis uzskats ir jāmaina," sacīja Rosicka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu