No Krievijas aizbēgušais latviešu aktieris Andris Lielais: "Esmu samierinājies ar pašu sliktāko, kas var būt, - tā ir mana nāve"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Lielais
Andris Lielais Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Krustpunktā"

Krievijā ilgi dzīvojušais latviešu aktieris Andris Lielais maija izskaņā aizbēdzis no tās un nu mitinās Latvijā. Viņš atgriezies dzimtenē, klausot sievai.

Atgādinām, ka aprīļa sākumā Krievijas propagandas kanāla "NTV Mir" translētajā raidījumā "Tikšanās vieta" (Место встречи) Lielais iestājās pret Krievijas iebrukumu Ukrainā. Pēc tam aktierim kāda it kā veca parāda dēļ tika slēgts bankas konts un viņš saņēmis draudus pat no kaimiņiem. 

Maijā Lielais aizbēga no Krievijas un nu Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atklāj, ka to darījis sievas mudināts.

"Sieva man teica – brauc prom. Esi labāk Latvijā drošībā un mēģini kaut ko tur darīt, nekā esi Krievijā cietumā. Tas bija ļoti nopietni," raidījumā atklāj Lielais.

"Sieva domāja: ja nonāktu vēstules, iesniegumi prezidenta kancelejā un Federālajā drošības dienestā, kur ir konkrēti citāti no maniem ierakstiem "Facebook", no maniem izteicieniem televīzijas pārraidēs un tiešajā ēterā, viņiem uz to ir jāreaģē. Mani varēja saukt uz kaut kādām pārrunām, lai apvainotu pēc jaunajiem krimināllikumiem," skaidro aktieris.

Vaicāts, vai pats aktieris baidījās par savu turpmāko dzīvi Krievijā, viņš atbild:

"Es vairs nebaidos. Es esmu samierinājies ar pašu sliktāko, kas var būt, un pats sliktākais, kas var būt, tā ir mana nāve. Un tam es esmu gatavs."

Šobrīd arī aktiera sieva kārto visas formalitātes, lai jau jūnijā varētu ierasties Latvijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu