Sarunu festivāls LAMPA ⟩ 13. Saeimas pēdējā zvana ballīte un ko grilēs "Politiķu cepienā"?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Politiķu cepiens LAMPĀ
Politiķu cepiens LAMPĀ Foto: Publicitātes foto

Sarunu festivāls LAMPA 1. un 2. jūlijā Cēsīs kā allaž priecēs ar iecienīto "Politiķu cepienu" un "Politiķu disko" – pasākumiem, kur Latvijas politiķus iespējams ieraudzīt pavisam jaunā ampluā.

13. Saeimas pēdējā zvana ballīte

Labs politiķis ir tāds politiķis, kurš spēj aizraut un uzrunāt arī tad, ja tribīnes vietā ir dīdžeja pults. Šoreiz “Politiķu disko” iegriezīsim 13. Saeimas Pēdējā zvana ballīti. Pēdējais zvans ir brīdis pēc ilgi un grūti gūtu mācību beigām, kad priekšā vēl daži eksāmeni, bet visi jau domās atvadās no skolas soliem. Skolotāji dod pareģojumus par turpmāko dzīvi, bet pēdējo zvaniņu jau skandina citi skolēni. Tad nu izmantosim izdevību un atvadīsimies no 13. Saeimas un tās deputātiem kārtīgā Pēdējā zvana ballītē!

1. jūlijā plkst. 23.59 pie DJ pults stāsies Ieva Akuratere (“Konservatīvie”), Inese Lībiņa-Egnere (“Jaunā vienotība”), Aigars Bikše (”Attīstībai/Par!”), Regīna Ločmele (“Saskaņa”), Ralfs Nemiro (“Latvija pirmajā vietā”), bet politiķiem ritmu palīdzēs noturēt DJ un radio personība Toms Grēviņš.

Cepiens būs gards!

Mācēt pasmieties par sevi un ļaut to darīt citiem prasa pamatīgu uzdrīkstēšanos, bet ar humoru trāpīt īstajās vietās – asu prātu un lielu dūšu. Un tā LAMPAS kulminācijā 2. jūlijā plkst. 21.30 ēdienkartē uz skatuves “DOTS” – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (”Attīstībai/Par!”), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (“Konservatīvie”), 13. Saeimas deputāts Edgars Tavars (“Latvijas Zaļā partija”) un Rīgas domes deputāte Antoņina Ņenaševa (“Progresīvie”)! “Politiķu cepiena” komanda paliek nemainīga – politiķus cepinās ilggadējie Sarunu festivāla LAMPA “cepienieši” Rūdolfs Kugrēns, Anete Konste, Edgars Bāliņš un Jānis Kronis, bet uguni un garšvielas piešaus “Cepiena” vadītājs Jānis Skutelis.

Uz tradicionālo iesildošo jautājumu – par kādiem aizvadītā gada darbiem un nedarbiem “cepina” paši sevi – “cepināmie” jau atbildējuši.

Artūrs Toms Plešs prāto par (savas) jaunības priekšrocībām un trūkumiem: “Tiekoties ar kolēģiem ārzemēs vai sadarbības partneriem tepat Latvijā, cilvēki nereti ir patīkami pārsteigti, ka esmu gados jauns ministrs, taču reizēm manu relatīvo jaunību uzskata par trūkumu. Reiz man pavaicāja: “Kāds ir plāns to labot?” Es gan apliecināju, ka rīcības plāns ir skaidrs: nākamgad kļūšu par gadu vecāks, aiznākamgad – par diviem. Tiktāl savus solījumus esmu izpildījis godam. Esmu dzirdējis arī, ka “tas jau galīgi zaļš”, bet, manuprāt, vides ministram tas tīri labi piestāv. Katrā ziņā, padarīto darbu saraksts, domāju, pierāda, ka jaunībā ir enerģija, cīņasspars un jauda darīt un izdarīt.”

Par ko sevi “cepina” Anita Muižniece? Par to, ka vēl arvien nav izdevies apgūt “pokera seju”. “Emocijas ir viegli nolasāmas manā sejā. Vērīgākie diskusiju skatītāji to noteikti ir pamanījuši. Tieši tāpēc arī pokeru un citas azartspēles nespēlēju. Vēl sevi mēdzu pagrilēt par “skolotājas sindromu”, jo vienmēr vēlos detalizēti visiem visu paskaidrot, lai gan vēlāk nākas atskārst, ka krītu uz nerviem un detaļas nevienu citu īsti neinteresē,” atzīst ministre.

Edgars Tavars atklāj, ka mainās laiki un mainās arī tikumi: “Pirms aptuveni desmit gadiem man patika klausīties jokus par citiem, bet ņēmu pie sirds, ja kāds smējās par mani. Tuvojoties četrdesmit, es biežāk sāku jokot par sevi, bet kļūstu piesardzīgs, jokojot par citiem. Manuprāt, gaumīgs humors ir veselīgs un vajadzīgs. Vienlaikus šajos dažādo krīžu laikos cenšos laikus brīdināt, ka “šis ir joks”.”

Savukārt Antoņina Ņenaševa cepas zaļi: “Vadot vienīgo patiesi zaļo partiju, ir kārtīgs cepiens, apēdot katru garšīgo gaļas gabaliņu un izkāpjot no savas puslīdz zaļās mašīnas. Cepiens arī par skādi, ka pie jaunajiem Rīgas 300 vietu bērnudārziem nav atradusies vieta vēl 300 jauniem stabiņiem. Visvairāk gan cepinu sevi par šo – Ņenaševai, līdzīgi kā Kossovičam, nāksies kukuļu piedāvātājiem atteikt ar “ņe našim, ņe vašim!””

Sarunu festivāls LAMPA notiks 1. un 2. jūlijā Cēsīs, piedāvājot vairāk nekā 250 pasākumu, kuru uzmanības lokā – sabiedrībai aktuālas tēmas par praktiskiem un filosofiskiem individuāli un valstiski svarīgiem jautājumiem, sākot no gatavības krīzē un izvēlēm vēlēšanās līdz samuraju mācībām un cieņai pret savu organismu. Festivāls kā vienmēr būs pieejams bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu