Festivālā "Baltijas pērle" demonstrēs filmu par Alekseja Navaļnija slepkavības mēģinājumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jūlija Navaļnija un Aleksejs Navaļnijs
Jūlija Navaļnija un Aleksejs Navaļnijs Foto: EPA/ALEXEI NAVALNY INSTAGRAM

Kinoteātrī "Splendid Palace" 22. septembrī festivāla "Baltijas pērle" programmā "Debates" tiks demonstrēta filma par Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju.

Pasākumā plānota arī paša kanādiešu kinorežisora Daniela Roera līdzdalība.

Filma stāsta par Navaļnija slepkavības mēģinājumu, kas notika 2020. gada 20.augustā, un šī nozieguma izmeklēšanu.

"Augusta beigās kopā ar producentiem strādājām pie vērienīga seriāla, kad man piezvanīja Hristo Grozevs, kurš ir "Bellingcat" pētnieciskais žurnālists, un jautāja: "Vai jūs pazīstat to puisi Alekseju Navaļniju? Man ir daži minējumi, kurš mēģināja viņu noindēt." Kolīdz viņš šo pateica, es iztēlojos nākamo savas dzīves gadu," skaidro Roers.

Filmā Navaļnija komanda ar pētnieciskās žurnālistikas aģentūras "Bellingcat" atbalstu mēģina noskaidrot notikušo, izmantojot gan materiālus no pieejamiem avotiem, tas ir, informāciju, kas tika brīvpieejā publicēta, gan datus no slēgtiem kanāliem, nelegāli nopērkot informāciju korumpētās ekonomikas apstākļos, lai atrastu saindēšanā iesaistītos.

"Izmeklēšanas fonā mēs redzam intīmu īpaša cilvēka, viņa ģimenes un atbalstītāju portretējumu, redzam viņu cīņu un saprotam, ko viņi ir gatavi darīt un ko upurēt vērtību vārdā, kurām tic. 

Režisora Roera vērīgā un bezkaislīga kamera, pavada Navaļniju it visur - līdz pat traģiskajam atgriešanās brīdim Krievijā," apraksta festivāla organizatore Marina Lipčenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu