Kādēļ Latvijas Nacionālajā operā pirms izrādēm vairs neskan Ukrainas himna?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā opera.
Latvijas Nacionālā opera. Foto: Zane Bitere/LETA

Kāds satraukts TVNET lasītājs informēja mūsu redakciju, ka Latvijas Nacionālā opera pirms izrādēm vairs neatskaņo Ukrainas himnu ­ kā tas bijis iepriekš.

“Vēl jūnijā [..] operas festivālā skanēja Ukrainas himna, bet tagad “Drakulā” un arī “Gulbju ezerā” pašā septembra sākumā nebija,” vēsta lasītājs. TVNET sazinājās ar operas pārstāvjiem, un, lūk, sekoja arī viņu skaidrojums:

“Latvijas Nacionālās operas un baleta nostāja par pilnīgu solidaritāti un atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem ir nemainīga.

Iepriekšējā sezonā tas ietvēra vairākus emocionālus un simboliskus pasākumus - labdarības koncertu 9. maijā, himnas atskaņošanu, kā arī piemiņas pasākumu kara noziegumu upuriem Latvijas Nacionālās operas priekšlaukumā Lielajā piektdienā, 15. aprīlī.

Turpinoties Krievijas sāktajam karam, jaunajā – 2022./2023. gada sezonā LNOB turpinās sniegt atbalstu, mainot tā uzsvarus.

Proti, jaunajā sezonā LNOB koncentrēsies uz konkrētiem pasākumiem, kuru rezultātā tiek sniegts konkrēts atbalsts gan kara rezultātā Latvijā nonākušiem ukraiņiem, gan ar Ukrainu saistītiem māksliniekiem.

Šie atbalsta pasākumi jaunajā sezonā ietver paplašinātu atlaižu un ielūgumu piedāvājumu LNOB apmeklējumam un darba iespēju nodrošināšanu, kā arī ar Ukrainu saistītu darbu un mākslinieku iekļaušanu LNOB repertuāra politikā.

Plānojam vairāku ukraiņu solistu iesaisti, kā arī 2023. gada aprīlī paredzēta ukraiņu komponista un horeogrāfa kopdarba - baleta “Vijs” jauniestudējuma pirmizrāde,”

portālam TVNET atbildēja operas pārstāve Irbe Treile.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu