Alvis Hermanis asi reaģē uz krievu aktrisei Čulpanai Hamatovai veltīto kritiku par saņemtu teātra balvu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Režisors Alvis Hermanis
Režisors Alvis Hermanis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Svinīgā teātra balvu pasniegšanas ceremonija “Spēlmaņu nakts” šogad sakūlusi vētru sabiedrībā, jo balvu kategorijā "Gada aktrise” saņēma Jaunā Rīgas teātra aktrise – krievu izcelsmes skatuves māksliniece Čulpana Hamatova. Viņa balvu saņēma par lomu izrādē “Post Scriptum”. Sociālo tīklu lietotāji neglaimojoši izsakās ne tikai par šo faktu, bet arī par Čulpanas atbraukšanu uz Rīgu, dēvējot viņu par Kremļa “maigās varas” pārstāvi un Putina atbalstītāju, kura “pametusi sili”, kad sapratusi tālāko Krievijas notikumu scenāriju jau kopš 2014. gada.

Tāpat viņas saikni ar Putina režīma atbalstīšanu balvas kontekstā nosodījuši vēl vairāki citi “Twitter” lietotāji.

Tikmēr izrādes “Post Scriptum” režisors, JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis nosodījis šo “Twitter” kritiku un sev raksturīgajā sarkasma manierē ieteicis šiem cilvēkiem noskatīties izrādi un iedziļināties tās tematikā, pirms izsaka viedokli.

Visiem, kuri šodien apraksta soctīklos savu sašutumu par Čulpanu, [ir] kopīgas divas lietas: nav iedziļinājušies faktos un aktrises biogrāfijā; nav redzējuši izrādi "Post Scriptum".

Papildus derētu izlasīt Artura Millera lugu "Salemas raganas", kur vislabāk aprakstīts, kā darbojas raganu medību mehānismi,” savā portāla “Facebook” vietnē raksta Hermanis.

Jau ziņots, ka teātra režisora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā Latvijā tika sumināti labākie sasniegumi Latvijas teātra mākslā, pasniedzot balvas tādās kategorijās kā "Ģada mazās formas izrāde”, "Ģada aktrise”, “Gada aktieris”, “Gada jaunais skatuves mākslinieks”, “Gada aktieris otrā plāna lomā”, “Gada jaundarbs dramaturģijā” un citās.

"Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņēma režisore, skatuves mākslas pedagoģe, Latvijas Kultūras akadēmijas emeritētā profesore Aina Matīsa un režisors, aktieris un skatuves mākslas pedagogs Edmunds Freibergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu