Voldemāra Šoriņa dēls velta saviļņojošus vārdus tēvam viņa 70. jubilejā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Voldemārs Šoriņš ar saņemto Kārļa Sebra gredzenu teātra 103. sezonas atklāšanas pasākumā.
Aktieris Voldemārs Šoriņš ar saņemto Kārļa Sebra gredzenu teātra 103. sezonas atklāšanas pasākumā. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Lai gan lielāko daļu no saviem 70 [gadiem] tētis ir pavadījis uz skatuves, patiesībā viņš nemaz nealkst būt uzmanības centrā, kur nu vēl tik ikdienišķa notikuma sakarā, kā gadskaitļu maiņa," vietnē "Facebook" raksta dziedošā aktiera dēls Kristaps Šoriņš tēta Voldemāra 70. dzimšanas dienā, kas bija 24. novembrī.

"Manam tētim Voldemāram Šoriņam šodien 70, tajā bildē – apmēram tik, cik tagad man. Tas ar muļķīgo smaidu, protams, esmu es, bet tā piktā ir mana māsa. [..]" raksta Kristaps. "Tad nu šajā nedaudz zīmīgajā dienā teikšu, ka viņš patiešām ir tik foršs, cik izskatās!

Es ļoti lepojos, pateicos un priecājos par savu tēti, kurš no visai smagiem starta apstākļiem bērnībā ir pratis izmantot savu mērķtiecību, labestību un humora izjūtu, lai kļūtu par mīlētu un cienītu mākslinieku, gādīgu vīru, mīlošu tēti mums ar māsu un foršāko opi veseliem četriem. Manuprāt pirmie 70 ir bijuši vareni, maucam tālāk!"

Siltie Šoriņa dēla vārdi ir aizkustinājuši ne tikai talanta cienītājus un ģimenes draugus, bet vairāk nekā 200 cilvēkus, kuri ir dalījušies ar ierakstu un teju 900, kas reaģējuši ar emocijikonām.

Atgādinām, ka Voldemārs Šoriņš ir latviešu aktieris. Bērnību pavadījis Vērgalē, kur gājis vietējā skolā. Mācījies Liepājas 1. vidusskolā.

Skolas laikā dejojis sarīkojuma dejas, piedalījies daiļlasīšanas konkursos, darbojies vokālajā kvartetā un skolas teātra pulciņā, kā arī Liepājas kultūras namā dejojis tautas dejas. Absolvējis konservatorijas Teātra nodaļu.

1975. gadā nokļuvis Drāmas teātrī (tagad - Latvijas Nacionālais teātris).

Kopā ar Zigurdu Neimani bija pirmā latviešu seriāla "Dzīvoklis" režisors un scenārija autors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu