Daugavpils pašvaldības spiediena rezultātā no mākslas izstādes pazūd darbi ar krustiem un dzimumlocekļiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Foto: publicitātes attēls no Marka Rotko mākslas centra

Pēc Daugavpils pašvaldības spiediena Marka Rotko mākslas centrs šobrīd izņēmis no ekspozīcijas trīs šoruden atklātas izstādes darbus, ziņo sabiedrisko mediju portāls LSM.

Igauņu keramiķa Sandersa Raudsepa personālizstāde "Nāvīga vēlme nonākt pēcnāvē", kurā mākslinieks ciklā "Tavs alternatīvais Jēzus" dažādos veidos interpretējis krustu, tai skaitā izvietojot uz tā vīriešu fallus, raisīja asas diskusijas sociālajos tīklos, saņemtas arī sūdzības mākslas centrā un pilsētas domē.

Igauņu keramiķa Sandersa Raudsepa personālizstāde "Nāvīga vēlme nonākt pēcnāvē" raisīja sabiedrībā neizpratni. Piemēram, uz viena no darbiem ar nosaukumu "Dicksus" mākslinieks uz krusta izvietojis un zīmējis vīriešu dzimumlocekļus.

Rotko mākslas centrs un Daugavpils dome saņēma virkni reliģisko konfesiju, dažādu kultūras biedrību un iedzīvotāju vēstules ar šīs izstādes nosodījumu un aicinājumu ekspozīciju noņemt.

Reaģējot uz aicinājumu, no izstādes tika izņemti trīs no trīsdesmit igauņu mākslinieka Sandersa Raudsepa darbiem – cikla "Your own alternative Jesus" jeb "Tavs alternatīvais Jēzus" darbi "Tauta ir aunu bars", "Juzy" un "Dicksus". "Kuri vairāk ir tādi domas raisoši un kas var vēl vairāk provocēt nesagatavoto skatītāju," teica Māris Čačka.

Jaunā izstāžu sezona Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs skatāma līdz 2023. gada 19. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu