Noklausies! Grupas "Tesa" dalībnieks izdod jaunu albumu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Foto: "Grab" albuma noformējums

"Grab” ir jauns muzikāls projekts, kura autors un iniciators ir Kārlis Tone, grupu “Tesa”, “Anna Kijevā”, “Līgas pH3” u.c. dalībnieks, kā arī mūzikas autors dažādiem skatuves mākslas projektiem.

Projekta debijas albuma “Svars” ierakstā piedalās arī bundzinieks Artis Avotiņš un čelliste Sarma Gabrēna.

Ieraksts ir personiska, emocionāla refleksija par piedzīvoto plašā laika nogrieznī. 

Projekta skanējums un tā faktūra apzināti tiek veidota kļūdaina, haotiska, “nepareiza”, vietām ritmiski un tonāli neprecīza un tiek izmantota kā albuma tēmu visprecīzāk raksturojoša metafora.

Ieraksta galvenie ietekmes avoti ir ASV 90. gadu alternatīvā rokmūzika, laikmetīgi eksperimenti elektroniskajā mūzikā, kā arī ungāru izcelsmes komponista Ģerģa Ligeti radītā mikropolifonijas tehnika.

Albumu ierakstījis, producējis un miksējis Kārlis Tone “Hodila records” studijā Valmierā ar Ģirta Laumaņa palīdzību no šī gada jūlija līdz oktobrim. Māsterējis Ģirts Laumanis.

Ieraksts ir pieejams audiokasetes formātā neatkarīgajā kasešu izdevniecībā “Sāpes skaņas”, kā arī straumēšanas platformās.

Vizuālo noformējumu veidojusi māksliniece Kristiāna Marija Sproģe. Albuma tapšanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds. Informatīvais atbalsts - Vārnu laiks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu