Ģitārists Mārcis Auziņš aicina uz jubilejas solo koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

"Jāatzīst, ka agrāk ideja par apaļas jubilejas svinēšanu uz skatuves man nelikās pārāk saistoša, taču, citējot klasiķus, - viss plūst, viss mainās. Sagaidot savu četrdesmito jubileju, parādījās iekšēji muzikāla vēlme pēc atskaites punkta. Šogad tas materializējies solo koncerta formā, un par to liels prieks," ar gandarījumu pauž viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras meistariem Mārcis Auziņš. 

Mārča sniegumu raksturo ārkārtīga virtuozitāte, perfekcionisms līdz pat sīkākajai detaļai un notij, neko neatstājot nejaušības vai pašplūsmas ziņā, ko Mārcis panāk ar visaugstākajām prasībām pašam pret sevi. Tieši šādu sniegumu no Mārča sagaida klausītāji arvien jaunos un jaunos solo koncertos un uzstāšanās reizēs.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā, kā ierasts, uz skatuves Mārcis kāps viens pats un līdzās paša radītām kompozīcijām no trim solo albumiem izpildīs Latvijā un pasaulē pazīstamu komponistu darbu aranžijas solo ģitārai.

Koncerta otrajā daļā pievienosies žanriski ļoti dažādi mūziķi un draugi, ar kuriem līdzās solo karjerai Mārcis ir sadarbojies ilgus gadus: Raimonds Macats, Raimonds Ozols, Dons un Aija Vītoliņa, padarot šo programmu stilistiski krāsainu un daudzšķautņainu.

“Par godu šim koncertam esmu ieskaņojis vairākas jaunas kompozīcijas. Šodien publicējam grupas "The Queen" skaņdarba “Crazy little thing called love” ģitāras kaverversiju.

Lielākais izaicinājums solo ģitāras žanrā (fingerstyle guitar) ir panākt muzikāli blīvu skanējumu, izmantojot tikai vienu instrumentu, vienlaikus nezaudējot skaņdarba muzikālo un ideoloģisko esenci. Tas prasa daudzas jo daudzas darba stundas, aizvadītas tehniskos un radošos mēģinājumos. Tas ir man ceļš!” atzīst Mārcis Auziņš.

Noklausies "Queen" skaņdarbu Auziņa izpildījumā!

Jubilejas solokoncerts norisināsies 4. februārī plkst. 19 VEF Kultūras pils Lielajā zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu