Video ⟩ DDT grupas līderis publicē pretkara dziesmas videoklipu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
DDT līderis Jurijs Ševčuks
DDT līderis Jurijs Ševčuks Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijā populārās rokgrupas DDT līderis Jurijs Ševčuks un mūziķis Dmitrijs Jemeļjanovs publicējuši videoklipu kopīgajam pretkara singlam “Dzimtene, atgriezies mājās”. Klipu filmēja kinorežisors Aleksandrs Kots, piedaloties pašam Ševčukam. Dziesmas vārdus mūziķis sarakstījis 2022. gada vasarā – dažus mēnešus pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, vēsta portāls “Meduza”.

Dziesmas vārdos nav nekāda nosodījuma Krievijas iebrukumam Ukrainā un pret ukraiņiem izvērstajam genocīdam, taču nostalģiskā stilā izskan aicinājums atgriezties mājās, jo “Nekļūsti traks – tas nav tavs karš”, kā arī tiek pieminēta “kolektīvā vaina [vainas apziņa]”.

Šī nav pirmā reize, kad DDT līderis uzstājas pret karu. Augustā Ševčukam tika piespriests naudas sods 50 000 rubļu apmērā administratīvajā lietā par Krievijas armijas “diskreditēšanu”. Protokols mūziķim sastādīts pēc DDT koncerta Ufā pagājušā gada maijā. Uz skatuves Ševčuks runāja par dzimteni un prezidentu: “Dzimtene, draugi, tā nav prezidenta pēcpuse, ar kuru visu laiku jāskūpstās. Dzimtene ir nabadzīga vecmāmiņa stacijā, kas pārdod kartupeļus. Tā ir dzimtene.” Pēc šīs Ševčuka uzstāšanās DDT koncertus Krievijā praktiski vairs nav izdevies sarīkot.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu