"Ģimene burkā" nāk klajā ar paziņojumu par Gluzunoviem: "Kļuvām par lieciniekiem fiziskai un emocionālai vardarbībai" (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Artjoms Gluzunovs
Artjoms Gluzunovs Foto: Ekrānuzņēmums

Realitātes šova "Ģimene burkā" veidotāji "Helio Media" un producentu apvienība “Brīvdienas TV” nākuši klajā ar paziņojumu, reaģējot uz Artjoma Gluzunova izteikumiem par savas dalības pārtraukšanu šovā. 

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka dalību šovā "Ģimene burkā" pārtrauc Gluzunovu ģimene - Elīna un Artjoms esot nolēmuši iet katrs savu ceļu. Nu Artjoms intervijā žurnālam "Kas Jauns?" paudis, ka joprojām ir kopā ar Elīnu un abu starpā "viss ir kārtībā". Savukārt, komentējot šova pamešanas iemeslus, Artjoms sacīja, ka tā izlēmis, nevēloties tikt šova veidotāju nomelnots kā slikts cilvēks un tēvs. 

Nu raidījuma veidotāji nākuši klajā ar savu paziņojumu, kas īsti neatbilst Gluzunova teiktajam.

Publiskojam nerediģētu paziņojumu.

""Ģimene burkā" ir raidījums, kas veicina bezbailīgi ieskatīties savstarpējās attiecībās, palīdz veidot atklātākas un tuvākas attiecības starp ģimenes locekļiem, kā arī mudina sarunāties un saprast citam citu. Ar "Ģimene burkā" starpniecību īstenojam šo raidījuma un kanāla 360TV misiju, taču pats formāts ir novērojošs. Tas vēro dabiskos procesus ģimenē.

Diemžēl raidījuma veidotāji kļuva par lieciniekiem fiziskai un emocionālai vardarbībai starp abiem pieaugušajiem šajā ģimenē, kas noslēdzās ar policijas un ātrās palīdzības iesaistīšanos.

Un Artjomam tika liegta tuvošanās ģimenei. Lai pasargātu bērnus un ģimeni no sabiedrības nosodījuma, iekšēji nolēmām šo videomateriālu nepubliskot un ar ģimeni vienojāmies, ka tā pārtrauc dalību šovā. Kopā ar producentiem ik dienu noris redakcionālas diskusijas, kurās izvērtējam raidījuma saturisko attīstību, kā arī sarežģījumus, ja tādi rodas, sadarbībā ar raidījumu dalībniekiem. Kopīgi tiek pieņemti lēmumi par gadījumiem, ja redzam, kad kādu no tiem neizdodas pilnveidot vai uzlabot dalībnieku un to ģimeņu dzīvi atbilstoši veidotā satura nodomam. Šādos gadījumos tiek pieņemts savstarpējs lēmumus dalībniekam pārtraukt dalību šovā, sniedzot un piedāvājot citas atbalsta iespējas. Mediju telpā ir izskanējušas bažas par “Helio Media” ētikas normu ievērošanu. Vēlamies vērst uzmanību, ka uzņēmums nav ētikas padomes biedrs, taču izskatot konkrēto situāciju, esam gatavi dalīties padomē ar mums esošo video materiālu, kurā tiek atspoguļota vardarbība ģimenē.

Respektējot Elīnas Gluzunovas lūgumu, šo materiālu publiski neesam nekur rādījuši, kā arī sieviete pati vēlējās pēc šova iesniegt tiesā netuvošanās orderi pret savu dzīvesbiedru Artjomu.

Ņemot vērā jaunāko informāciju, Elīna ir atgriezusies vardarbīgās attiecībās, kas liek mums domāt, kāpēc klusēt, ja šī problēma ir sastopama daudzās Latvijas ģimenēs. Šova laikā centāmies palīdzēt Elīnai mainīt dzīvi, sniedzot konkrētus atbalsta mehānismus, kā piemēram psihoterapeites Ainas Poišas konsultācija.

Fiziska un emocionāla vardarbība ir nopietna problēma mūsu sabiedrībā, tāpēc “Helio Media” ir gatava par to runāt skaļi un veicināt atklātu diskusiju," teikts paziņojumā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu