Grupa “DAGAMBA” izdevusi sesto studijas albumu “Bach Against the Machine”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 4. aprīlī, grupa “DAGAMBA” klausītāju vērtējumam nodod savu jaunāko veikumu – albumu “Bach Against the Machine”, kas veidots kā simbioze starp mūzikas klasiķi, komponistu Johanu Sebastianu Bahu un amerikāņu rokgrupu “Rage Against The Machine”. Līdz ar albuma izdošanu grupa klausītājiem piedāvā arī tajā iekļautā skaņdarba “Legacy of Bach” videostāstu.

"Bach Against the Machine" ir jau sestais grupas studijas albums, tajā iekļautas astoņas instrumentālas kompozīcijas. Mūzikā ietvertais stāsts: divas pasaules, kas sadzīvo līdzās, kā arī tehnoloģijas, kas ielauzušās cilvēka ikdienā, pārņemot viņa maņas un prātu. Vēl viena tematiskā līnija - netaisnība un varas alkas, kas notrulina. Tomēr visam iepriekšminētajam pretim stāv pirmatnējais, patiesais un labestīgais, bez kā nenotiktu virzība uz priekšu. Caur spēcīgām aranžijām, atpazīstamiem mūzikas fragmentiem albums aicina klausītājus cauri gadsimtiem un atšķirīgajām pasaulēm to ritējumā, kuras, savstarpēji krustojoties, rada jaunu pasauli.

Grupas dibinātājs Valters Pūce stāsta: ”Albuma idejiskā koncepcija radās pēc mūsu veiksmīgās koncertprogrammas “#LudwigVanRammstein”, bet īstais laiks, lai to realizētu, pienāca tikai tagad. Šis ir visilgāk tapušais albums grupas vēsturē, un to noklausīties ir kā noskatīties filmu. Ideja ir par divām pretējām pasaulēm, kuras nepārtraukti mijiedarbojas mūsu dzīvēs - dabas skaistums, cilvēcība un tam iepretī tehnoloģiju nepārtrauktā iedarbība, mākslīgais intelekts.”

Šis ir pirmais albums, kuru grupa producējusi pati – sākot no idejas dzimšanas līdz tam, kāds tas šodien ir dzirdams klausītājiem. Līdz ar albuma izdošanu grupa piedāvā arī videostāstu, kas tapis kompozīcijai “Legacy of Bach”, un tas ir filmēts Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā - visiem grupas dalībniekiem īpašā vietā.

Par konkrēto skaņdarbu plašāk stāsta grupas pianists Dainis Tenis: “Skaņdarba idejas pamatā bija parādīt Baha ietekmi uz mūziku cauri laikiem līdz pat mūsdienām. Tā ir saspēle starp meistaru un mācekli, kurā slavenā Baha melodija “Badinērija” tiek nodota tālāk kā stafetes kociņš. Katrs nākamais mūziķis ir ietekmējies jeb mācījies no iepriekšējā. Šķiet, ka mums ir izdevies izveidot tādu kā simbolisku mūzikas dzimtas koku. Būtiska daļa no šī videostāsta ir arī video operatoram Ritvaram Blukam, kuram ir izdevies ļoti filigrāni atspoguļot sajūtu, kuru radām ar skaņu.”

Foto: Publicitātes foto

Albums “Bach Against the Machine” novērtējams visos lielākajos mūzikas straumēšanas servisos. No 6. aprīļa tas būs pieejams arī tirdzniecības vietās visā Latvijā (grāmatnīcās “Jānis Roze”, “Zvaigzne”, mūzikas veikalā “Random” un citur).

Grupa aicina uz jaunā albuma pirmatskaņojuma koncertu šo ceturtdien, plkst. 19.00 iepirkšanās centrā “AKROPOLE Rīga” Maskavas ielā 257. Koncerts norisināsies pasākumu zonā starp A un F ieejām, un tas būs bez maksas pieejams visiem apmeklētājiem. Pasākuma laikā būs iespēja iegādāties arī jauno albumu fiziskā formātā un iegūt grupas dalībnieku autogrāfus.

Savukārt jau 3. jūnijā gaidāms grupas lielkoncerts Mežaparka estrādē. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu servisa” kasēs un mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu