Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs piedāvā ekskursiju ciklu “Vecrīga – zināmā un nezināmā”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pastkarte "Rīgas skats" / "Uz pontontilta". 20. gs. sākums
Pastkarte "Rīgas skats" / "Uz pontontilta". 20. gs. sākums Foto: RVKM krājums

Uz piecu tematisku ekskursiju ciklu “Vecrīga – zināmā un nezināmā”, kas notiks no 19. līdz 23. aprīlim, tūristu gidus un ikvienu interesentu aicina Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs (RVKM). Darbdienās ekskursijas sāksies pulksten 16.00, bet sestdien un svētdien – pulksten 11.00. Pulcēšanās uz ekskursijām – muzeja vestibilā, to norise – Vecrīgā. Muzejs piedāvā izvēli – piedalīties visās vai tikai atsevišķās ekskursijās.

Tematiskās ekskursijas sniegs iespēju uzzināt un ieraudzīt Vecrīgas ielās, namos un laukumos rodamos Rīgas vēstures faktus, leģendas, kā arī arheologu atklāto Rīgas kultūrslānī, gūstot pieredzi un profesionālus ieteikumus, kā pilsētas viesus iepazīstināt ar Vecrīgu.

Ekskursiju cikla “Vecrīga - zināmā un nezināmā” programma:

Trešdien, 19. aprīlī plkst. 16.00 ekskursija “Rīdzene – upe zem ielām”. Vadītāja – RVKM muzejpedagoģe Irēna Strēle.

Ceturtdien, 20. aprīlī plkst. 16.00 ekskursija “Rīgas nocietinājumu sistēma no 13. līdz 19. gadsimtam”. Ekskursijas vadītājs – RVKM muzejpedagogs Vidvuds Bormanis.

Piektdien, 21. aprīlī plkst. 16.00 ekskursija “Vecrīgas ielu vēsture”, ar to iepazīstinās muzeja vēsturniece Zita Pētersone.

Sestdien, 22. aprīlī plkst. 11.00 Vidvuds Bormanis sagatavojis tēmu “Ekskursija Vecrīgā – kā pilsētu atklāt tūristiem”.

Svētdien, 23. aprīlī plkst. 11.00 Irēna Strēle aicinās izzināt Vecrīgu leģendās un nostāstos.

Pulcēšanās uz ekskursijām un to sākums: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja vestibilā (Palasta ielā 4), norise – Vecrīgā. Bez iepriekšējas pieteikšanās. Sīkāka informācija par ekskursiju cenu muzeja tīmekļvietnē un Facebook lapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu