"Beigas bija ļoti straujas..." Gorodeckas kolēģe atklāti par režisores dzīves pēdējiem mēnešiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

5. maijā 65 gadu vecumā mūžībā devās režisore Inta Gorodecka. Tikai tuvinieki zinājuši par Gorodeckas cīņu ar smagu slimību, šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Gorodeckas “labā roka”, montāžas režisore Ilze Bētiņa sarunā ar "Kas Jauns?" atklāj, ka gada sākumā Inta saņēmusi piedāvājumu veidot seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" turpinājumu, taču viņa no tā atteikusies laika trūkuma, nevis veselības likstu dēļ. Inta to neafišēja, lai arī tās bija ieviesušas savas korekcijas ikdienā kopš pagājušās vasaras beigām.

“Inta par to negribēja runāt, tāpēc arī aizliedza kādam to teikt. Mums, kas zinājām, bija cerības, ka izķepurosies. (..) Arī Inta pati bija ļoti optimistiska, sāka ķīmijterapiju, viss šķita uz labu," atklāj Bētiņa.

Viņa turpina: "Kad pirms kāda mēneša gribēju runāt par gaidāmiem projektiem, viņa uzrakstīja, ka ir pie aparātiem, jo no “ķīmijas” notikusi saindēšanās… Sapratu, ka organismam cīnīties ar slimību ir kļuvis par grūtu… Beigas bija ļoti straujas."

Pirms divām nedēļām Bētiņa saņēmusi pēdējo īsziņu no Gorodeckas: “Liekas, ka man ir tāpat kā Andrim, gatavojieties...” savā pēdējā ziņā ilggadējai kolēģei, kuras vīrs Andris Bētiņš – seriāla kādreizējais operators – pirms astoņiem gadiem mira no vēža, uzrakstījusi Inta. Visticamāk, ne Inta, bet reanimācijas māsiņa, kurai režisore lūgusi to izdarīt.

“Tobrīd pēdējo ziņu saņēmusi arī Intas labākā draudzene ar piebildi “nezvani man vairs”...” saka Bētiņa.

Gorodecka dzimusi 1957. gada 28. jūlijā, viņai bija 65 gadi.

Viņa bija režisore vienam no pašmāju seriāliem "Ugunsgrēks". Tāpat viņa strādājusi arī pie citu projektu režisēšanas, piemēram, "Ēnu spēles", "Divi vienā".

Savulaik pabeigusi Kultūras darbinieku tehnikumu un Ļeņingradas Teātra, mūzikas un kinematogrāfijas institūtu.

Savas karjera laikā iestudējusi Žana Anuī lugu "Pasažieris bez bagāžas", Albēra Kamī lugu "Pārpratums", Eshila lugu "Prometejs", Žana Pola Sartra lugu "Aiz durvīm", Bernarda Sleida lugu "Nākamgad šai pašā laikā".

Gorodecka saņēmusi "Zelta Viļņa 2008" balvu kā "Gada režisore".

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns?" jaunākajā numurā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu