VIDEO ⟩ Ar LMT oriģinālseriāla "Kolektīvs" treileri piesaka tā pirmo sēriju pirmizrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Einars Repše režisora Papa Chi režisētajā seriāla "Kolektīvs" sērijā “Maukurs un zivs”
Einars Repše režisora Papa Chi režisētajā seriāla "Kolektīvs" sērijā “Maukurs un zivs” Foto: Publicitātes foto

Divas nedēļas pirms gaidāmās pirmizrādes publicēts LMT oriģinālseriāla “Kolektīvs” treileris. Pirmās četras LMT oriģinālseriāla “Kolektīvs” sērijas no 1. jūnija būs skatāmas bez maksas lietotnē LMT Viedtelevīzija un viedtelevizija.lv, bet jau no 30. maija kinoteātros "Forum Cinemas", "Apollo kino", “Splendid Palace”, "Kino Bize", Valmieras kinoteātrī "Gaisma" un citviet Latvijā.

Seriāla - antoloģijas “Kolektīvs” režisori atšķirīgā manierē izstāsta savu stāstu par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem.

Aika Karapetjana sērijas “Degsme” mistiskais sižets risinās deju kolektīvā, Papa Chi romantiskā komēdija “Maukurs un zivs” apspēlē koristiem, iespējams, visai pazīstamus aizkulišu stāstus, Edgars Kaupers sērijā “Gaismas pils” izstāsta patiesos notikumos balstītu versiju par Atmodas sākuma 1985. gada Dziesmu svētku fināla minūtēm, bet Oskara Rupenheita režisētā “Frolovas metode” apspēlē kordiriģentu satraukumu pavasara skatēs - vērīgākie kino mīļi tajā atradīs arī atsauci uz Latvijas kino klasiku. Sērijā "Maukurs un zivs" savu seno sapni - nokļūt uz kinoekrāna - īstenojis kādreizējais Latvijas Bankas direktors un arī Ministru prezidents Einars Repše, savukārt sērijā "Gaismas pils" galveno lomu, kultūras komitejas ierēdni atveido TVNET Kultūra redaktors Toms Treibergs. 

Visu sēriju darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumu pamatā ir patiesi stāsti, ko iesūtījuši kori un deju kolektīvi. Vienlaikus seriāla veidotāji uzsver, ka tas nebūs stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, svētki ir tikai šo notikumu fons.

Seriāls producēts studijā "fon Films", tā producenti: Māris Lagzdiņš un Zane Ozoliņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu