Grupai "Baložu pilni pagalmi" iznācis 13. studijas albums "Nē! Zināms iemesls"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

“Nē! Zināms iemesls” ir grupas trīspadsmitais albums. Pirmais albums "Cik dīvaini" tika izdots 1995.gadā. Grupas pamatsastāvu veido Māris Šverns (balss, ģitāra, taustiņi), Klāvs Lauls (bass, ģitāra, taustiņi) un Uldis Gedra (bungas, programmēšana).

Vietām eksperimentālajā, vietām - klasiskā indie manierē ieturētos skaņdarbus palīdzējuši ieskaņot "baložu" draugi un domunbiedri: Pāvels Ignatjevs (akordeons), Jēkabs Nīmanis (klarnete), Judīte Zusmane (balss), Madara Kalniņa (klavieres) un Marija Valmiera (balss).

Grupas dziesmu autors Māris Šverns jauno albumu izvēlējies pieteikt dzejā:

"Tavs NĒ! nav melnais caurums

bet vaļā logs uz Piena Ceļu

tas bites dzēliens, skaldīts kodols

ne tumsā ievelkošais magnēts

ir Viņa patiesība tevī

un zvaigžņotā debess virs galvas tavas

zem manas mēles piens un medus

tev zvaigznēm vīnogu pilni zari"

Jaunajā albumā kopumā ir 12 skaņdarbi: 8 ar Māra Šverna tekstiem, pa vienam ar latviešu dzejnieku Madaras Gruntmanes un Toma Treiberga vārdiem, kā arī divi turku dzejnieka Nāzima Hikmeta Rana teksti Pētera Brūvera atdzejojumā no 1988. gadā Rīgā izdotās turku mūsdienu dzejas izlases "Baložu Pilni Pagalmi".

Albumu ierakstījis Mārtiņš Krastiņš, viņš arī veicis gala miksējumu kopīgi ar pašu grupu.

Albuma dizainā izmantota aktrises Madaras Vilčukas fotogrāfija. Fotogrāfs Mārtiņš Lablaiks, albuma noformējumu veidoja Klāvs Lauls.

Albums no jūnija ir pieejams digitāli - mūzikas platformās "Bandcamp", "Spotify”, "Apple Music”, "Deezer” u.c. Izdevniecība "Nabamusic" albumu ir izdevusi arī nelielas tirāžas audio kasetes formātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu