Laikmetīgās mākslas punkts “TUR_telpa” aicina uz mākslinieces Annas Malickas izstādi “StiTcHeS of iTcHeS”.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Māksliniece Anna Malicka
Māksliniece Anna Malicka Foto: No personīgā arhīva

6. jūlijā plkst. 18:00 laikmetīgās mākslas punktā "TUR_telpa", Tallinas ielas kvartālā, atvērsies cikla “Monumentālas tikšanās” otrā izstāde, mākslinieces Annas Malickas “StiTcHeS of iTcHeS”. Autores pirmās personāliztādes centrā būs trīs lielizmēra tekstildarbi,  viņas pirmais eksperiments un izaicinājums ar šāda mēroga tekstildarbu veidošanu.

Varētu teikt, ka jaunā ekspozīcija ir turpinājums Annas izstādei “nEreāLā īpAšUma aĢEnTūrA” - darbam, kas tapis, absolvējot maģistra studijas Latvijas Mākslas akadēmijā POST studiju programmā šīs vasaras sākumā.

Projekts "Sodrēji" grāmatnīcā "Bolderāja" Avotu ielā.
Projekts "Sodrēji" grāmatnīcā "Bolderāja" Avotu ielā. Foto: Anna Malicka

Kā “nEreāLā īpAšUma AģeNte” Anna turpina pētīt idejas, kas saistītas ar franču filozofa Mišela Fuko (Michel Foucalt, 1926-1984) heterotopijas jēdzienu, kur īsta vai izdomāta telpa var tikt radīta, lai atspoguļotu vai pretstatītu jebkuru un/vai visas citas telpas. Izdomātas vai īstas – autores veidotās heterotopiskās telpas fiziskos elementus veido lielizmēra tekstilmākslas darbi, estētiski pārliecinoši abstrakti šuvumi un tapsējumi.

Foto: No personīgā arhīva

Veidojot savus darbus, Malicka apvieno dažādus paškonstruētus tēlus, kas bieži vien ir refleksija par viņas haotisko “es” un ietekmē mākslinieces radošos procesus: ballīšu meitene, radikālais bērns, e-meitene un citi, bieži vien personiski elementi, kuri radušies no nišas kultūrām ar kurām Malicka cieši identificējas. Šie tēli ir metode ar kuras palīdzību Anna pauž slēpto spriedzi starp viņas darba pamatelementiem.

Annas diplomdarbs, absolvējot Latvijas Mākslas akadēmiju. 
Annas diplomdarbs, absolvējot Latvijas Mākslas akadēmiju. Foto: Līga Spunde

Kopā ar tekstildarbiem Malicka un viņas pārstāvētais DJ kolektīvs “PR0_Bi$TR0” (piedaloties BMWAUDI, Otra Pussyte un dj verynice) atklās izstādi ar skaņu ainavām, kuras veidos hard dance, popa un folka elementi.

Anna Malicka (1995) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un vasaras sākumā saņēmusi maģistra grādu nesen izveidotajā POST studiju programmā kā viena no pirmajām tā absolventēm. Bakalaura studiju laikā Malicka gadu pavadījusi KASK mākslas skolā (KASK School of Arts) Ģentē, Beļģijā. Anna Malicka ir multimediju māksliniece, kas lielākoties strādā ar tekstilijām, zīmējumiem uz papīra un audiovizuālo saturu. Viņas radītos darbus bieži iedvesmo abstrakcija, dažādi rokdarbi, ikdienas estētika un idejas par asamblāžām, ko viņa izmanto, lai konstruētu iztēlotas telpas fragmentus.

Projekts "Sodrēji". 
Projekts "Sodrēji". Foto: Anna Malicka

“TUR_telpa” ir neatkarīga laikmetīgās mākslas telpa, kas augstu vērtē eksperimentus un procesā balstītu mākslu. Kopš 2020. gada TUR_telpa ir kļuvusi par nozīmīgu laikmetīgās mākslas telpu Rīgā, organizējot kopumā 17 laikmetīgās mākslas izstādes, kā arī koncertus, performances un dzejas lasījumus. Trīs no TUR_telpā notikušajām izstādēm ir nominētas Purvīša balvai, pēdējā no tām ir Maijas Kurševas izstāde "Lapa uz lapas", kas balvai tika nominēta šā gada aprīlī. Balvai iepriekš nominētas arī Sabīnes Verneres izstāde "O" un Kristīnes Krauzes-Sluckas personālizstāde "Pagātnes piespiedu kustības".

Foto: Līga Spunde

Visu trīs vasaras izstāžu cikla "Monumentālās tikšanās" kurators ir holandiešu mākslinieks Edvards Šūtens (Edd Schouten) sadarbībā ar “TUR_telpa” māksliniekiem un radošo komandu. Telpa ir atvērta apmeklētājiem no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 17.00 līdz 22.00.

“TUR_telpa” ir bezpeļņas mākslas iniciatīva, ko atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Pasākumiem un jaunumiem var sekot līdzi Instagram un Facebook kontos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu