Andrejs Osokins izziņo savu šogad vienīgo solokoncertu Rīgā un koncertturneju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Vasarā un rudenī gaidāmi daudzveidīgi Andreja Osokina koncerti Rīgā, Ventspilī, Daugavpilī un citviet Latvijā. Tie būs gan solokoncerti, gan programma “Trīs Osokini” kopā ar tēvu Sergeju un brāli Georgiju Osokiniem Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, gan poētiskais koncerts “Sapņi par klavierēm” ar Čulpanu Hamatovu Daugavpilī un citi.

30. septembrī plkst. 19 Melngalvju namā notiks Andreja Osokina solokoncerts, kas veltīts komponistam Friderikam Šopēnam un līdz šim izskanējis dažādās zālēs Latvijā un Igaunijā, bet ne Rīgā. Programmā iekļautas gan iemīļotas Šopēna miniatūras – valši, mazurkas un etīdes, gan lielās formas darbi – balādes un polonēzes. Koncertprogrammu Andrejs Osokins atskaņos ar jauna modeļa no Vācijas atvestu Yamaha CFX koncertflīģeli, kas pirmo reizi būs dzirdams Latvijā un ko speciāli šim koncertam sagatavos klaviermeistars no Japānas Shunsuke Yokoyama. Andrejam Osokinam ir īpaša saikne ar šo instrumentu, jo viņš bija viens no pasaulē plaši pazīstamiem pianistiem, kuri bija iesaistīti tā tapšanas procesā. Katram no viņiem bija iespēja Yamaha pārstāvniecībās Vīnē un Hamburgā spēlēt šī instrumenta prototipus, novērtēt to skanējumu un ieteikt uzlabojumus tālākai izstrādei.

Andrejs Osokins saka:

“Šis koncerts man būs ļoti īpašs gan tādēļ, ka savu Šopēnam veltīto koncertu spēlēšu Melngalvju namā, kur ir ļoti grezna, bet vienlaikus intīma gaisotne, ko esmu iemīļojis pēdējo divu Osokina Brīvības festivālu laikā, gan tādēļ, ka to izpildīšu ar jauno "Yamaxa CFX" flīģeli, uz kuru vienmēr varu paļauties.

Šā instrumenta krāsainā un romantiski daudzveidīgā skaņa, kas trāpīgi atbilst Šopēna ģeniālajai mūzikai, dod iespēju veidot ļoti emocionāli piesātinātu programmu. Tā būs mūzika, ko Šopēns rakstīja emigrācijā, kur nokļuva pēc cariskās krievijas uzbrukuma Varšavai, un tajā izpaužas viņa dziļā mīlestība pret dzimteni, kas, manuprāt, lieliski sasaistās ar mūsu laiku, kad neskaitāmiem ukraiņiem krievijas agresijas dēļ nācies pamest savu zemi, lai dotos bēgļu gaitās.”

Video: Friderika Šopēna Noktirne Op. 9 No. 2 un Etīde Op.25 No. 12 Andreja Osokina izpildījumā

Šo Šopēnam veltīto programmu Andrejs Osokins jūlija vidū izpildīs arī Vācijā – Frankfurtē un Veilburgā. Plašāka informācija par koncertu Veilburgā pieejama šeit.

Pašā rudens sākumā, 16. septembrī plkst. 16, Andrejs Osokins pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies Ventspils koncertzālē “Latvija” ar koncertprogrammu, kas veltīta komponistam Ferencam Listam – viņa daiļradei, personībai un dzīvei. Koncertā pianists atskaņos Lista mūziku arī uz koncertzāles “Latvija” unikālajām vertikālajām klavierēm.

Andreja Osokina virtuozo klavierspēli jau pavisam drīz, 21. jūlijā, būs iespēja dzirdēt arī Jūrmalas festivālā Dzintaru koncertzālē, kur notiks šogad vienīgais Osokinu dinastijas koncerts “Trīs Osokini”, kurā Andrejs uzstāsies kopā ar tēvu Sergeju un brāli Georgiju Osokiniem. 24. augustā koncertprogramma “Sapņi par klavierēm” ar aktrisi Čulpanu Hamatovu izskanēs Vienības namā Daugavpilī, savukārt 14. oktobrī būs pianista solokoncerts “Osokins – Listam” Madonas kultūras namā.

Biļetes uz koncertiem pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu