VIDEO Millers par incidentu Prusax koncertā: Sekas tam varēja būt letālas

CopyDraugiem X Whatsapp
Ieskats festivālā "Ezīšfests" (Prusax)
Ieskats festivālā "Ezīšfests" (Prusax) Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā piektdienā latviešu repera Prusax koncertā Valmierā notika incidents, kur divas reizes tika nogāzts žogs, kas atdalīja fanus no skatuves. Latvijas Producentu savienības valdes priekšsēdētājs Juris Millers norādīja, ka sekas tam varēja būt traģiskas, vēstīja TV3.

Kā redzams vietnē "TikTok" publicētajā video, Prusax izpilda ugunīgo hitu "Moshpit". Taču jau pirmo dziesmas pantu laikā fani dziesmas enerģiju uzņem tik ļoti, ka dejošanas laikā krīt pāri apsardzes noliktajam žogam.

@ingus_r Paldies Dievam visi sveiki un veseli! #latvia #prusax #moshpit #gig ♬ original sound - Ingus Rutulis

Reperis acīmredzot ievēroja, ka pūlis uzvedas pārgalvīgi, un tāpēc centās fanus nomierināt.

Taču fani nevēlējās klausīties - pēc nieka trim minūtēm žogs tika apgāzts otro reizi.

Laimīgā kārtā neviens no faniem incidentu laikā necieta.

Svētku rīkotāji vietējā pašvaldībā TV3 raidījumam stāsta, ka žoga apgāšanas starplaikos apsargi mēģinājuši gan publiku nomierināt, gan nostiprināt žogu. Vietvaras sola izdarīt secinājumus.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa priekšnieks Jānis Goba raidījumam "TV3 Ziņas" saka: "Ja šī sēta jau vienreiz bija apgāzusies, apsardzes komersantam, kas nodrošināja šo drošību pasākumā, bija nekavējoties jārīkojas, bija nekavējoties viss pasākums jāpārtrauc."

"Ja mēs paskatāmies Tuvajos Austrumos, tad lielākais bojāgājušo cilvēku skaits ir tieši masveida pasākumos, kad viens otram pārkāpj pāri. Viņi tiek nomīdīti. Kaut kā Latvijā līdz šim laikam tas ir gājis secen un esam tā vieglprātīgi piegājuši visiem šiem pasākumiem," turpina Valsts policijas pārstāvis.

Tikmēr  Latvijas Producentu savienības valdes priekšsēdētājs Juris Millers raidījumam pauž: "Koncertam tajā brīdī bija jābeidzas. Tas, ka viņš turpinājās un, spriežot pēc video, šis incidents atkārtojās vēl divas reizes… Tas liecina par to, ka šis mākslinieks neapzinās sekas, kādas viņa karjerai varēja radīt, piemēram, letāli notikumi viņa koncertā, Diez vai viņu jebkāda pašvaldība, jebkāds koncertu rīkotājs gribētu aicināt pie sevis vēlreiz, ja šajā pūlī kāds, nedod Dievs, būtu saspiests."

Plašāk "TV3 Ziņu" sižetā:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu