Latvijas Radio 5 - Pieci.lv direktors skaidro bijušo darbinieku aiziešanas iemeslus (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Bijušie Latvijas Radio 5 - Pieci.lv dīdžeji Magnuss Eriņš un Marta Grigale labdarības maratona "Dod pieci"
Bijušie Latvijas Radio 5 - Pieci.lv dīdžeji Magnuss Eriņš un Marta Grigale labdarības maratona "Dod pieci" Foto: Zane Bitere/LETA

Pirms tika izziņota Latvijas Radio 5 - Pieci.lv "ģenerāltīrīšana", no radio aizgāja vairāki sabiedrībā pazīstami dīdžeji. Radio direktors Kārlis Kazāks intervijā žurnālam "Ir" skaidro, kāpēc tā.

Kā zināms, pavasarī no radio aizgāja vairāki dīdžeji - Magnuss Eriņš, Karmena Stepanova, Marta Grigale, arī Mārtiņš Makreckis, nule Elīna Baltskare. Kazāks uzskata, ka pārmaiņām jauniešu radio jābūt - šī nebūs vieta, kur sagaidīt pensiju.

Tomēr aiziešanas iemesli katram bijuši savi: vieniem algas jautājums, citiem jauni izaicinājumi.

Vēl daļai pārmeta, ka viņi darbu sabiedriskajā medijā savieno ar influencera aktivitātēm, par ko saņem reklāmdevēju naudu. Kazāks stāsta, ka par influencēšanu bijusi gadu gara diskusija, ko pamatoti sākusi radio galvenā redaktore Anita Brauna. Ko drīkst un nedrīkst sabiedriskā medija darbinieki?

Pavisam nesen radio Ētikas kodeksā iestrādāts kompromiss radio izklaides raidījumu vadītājiem - izņemot LR1 un LR4 -, ka sabiedrisko attiecību, mārketinga un reklāmas darbības ierobežojumiem ir pieļaujami izņēmumi. Raidījumu vadītāji kļūst sabiedrībā pazīstami un tāpēc reklāmdevējiem interesanti kā sociālo tīklu dalībnieki. "Ir svarīgi, lai mūsu darbinieki tad arī godīgi raksta, ka sadarbība ir apmaksāta reklāma, tā palīdzot sakārtot arī reklāmas tirgu," teic Kazāks.

Kārlis Kazāks
Kārlis Kazāks Foto: publicitātes

Radio darbiniekiem nav atļauts sadarboties ar ātro kredītu, azartspēļu, alkohola, cigarešu un gāzēto dzērienu reklamētājiem.

"Bet pasaule mainās, un tie veidi, kā reklāma nonāk līdz auditorijai, kļūst arvien interesantāki. Man vienmēr bijis svarīgi nevis ierobežot, bet jēgpilni vienoties ar cilvēkiem, ka tas, ko tu dari, ir forši un par to nav kauns sabiedrības acīs," saka Kazāks.

Jau ziņots, ka festivāla "Positivus" laikā šā gada jūlijā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv paziņoja, ka uz laiku pārtrauc darbību. 23. augustā Latvijas Radio 5 nāca klajā ne tikai ar atjaunotu satura formātu un dinamiskāku skanējumu, bet arī jaunām ētera personībām.

Foto: Pieci.lv atgriešanās

Darbadienu rīta programmu "Citi Rīti" turpmāk vadīs grupas "Citi Zēni" mūziķis Jānis Pētersons, bet dienas programmu no plkst. 13.00 līdz 16.00 Anna Marta Daldere, kura plašāk zināma sociālā tīkla "Tik Tok" lietotājiem kā Barbara Dzelme. Tāpat darbadienās Latvijas Radio 5 ēterā būs dzirdami arī jau klausītāju iemīļotie dīdžeji – Toms Grēviņš un Linda Samsonova.

Ceturtdienu vakaros, raidījumā “REPortāža”, turpmāk plosīsies reperis Wiesulis, atskaņojot visu jaunāko un labāko no hiphop pasaules. Arī sestdienās un svētdienās Latvijas Radio 5 notiks rosība – Kristofers Malnačs no plkst. 9.00 līdz 12.00 vadīs raidījumu "Nākamais rīts", kas būs vienīgais komforta ēters Latvijā pēc jaudīgas piektdienas, savukārt plkst. 12.00 ēteru pārņems Jānis Roberts Baķis, un līdz pat plkst. 15.00 skanēs raidījums "Vieglās brīvdienas", informējot par aktualitātēm kultūrā, dzīvesstilā un mūzikā.

Jaunajā skanējumā Latvijas Radio 5 lineārais ēters īpaši domā par 20 līdz 45 gadus veciem klausītājiem, savukārt jaunāko auditoriju vecumā no 15-25 gadiem plānots uzrunāt multimediju vidē, kas ļauj radīt mērķauditorijai atbilstošu saturu viņiem interesantākā formā.

Jauniešu satura digitālā zīmola Pieci.lv attīstība notiks pakāpeniski, šogad nodrošinot jauna formāta multimediālā satura veidošanu par jauniešu auditorijā un sabiedrībai kopumā aktuālām tēmām, tostarp, pilnveidojot LR5 iecienītākās satura rubrikas "Jauni un bagāti", "Nogaršo ar pieci", "Piektais līmenis", "Saskarsmes problēmas" u. c. Jaunais saturs tiks veidots un izvietots sociālo tīklu platformās un digitālajos kanālos, ievērojot mediju patērēšanas paradumus jauniešu vidē.

Vairāk lasi žurnāla "Ir" 24. augusta numurā!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu