Mūžībā devusies tekstilmāksliniece Irēna Drinkmane

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Mākslinieku savienība

Pirmdien, 4.septembrī, 85 gadu vecumā mūžībā devusies tekstilmāksliniece Irēna Drinkmane, informēja Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) prezidents Igors Dobičins.

Drinkmane no 1946.gada mācījās Rīgas 9.pamatskolā, vēlāk 1957.gadā beidza Rīgas 3.vidusskolu un mācības turpināja Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas (RLMV) Tērpu šūšanas un modelēšanas nodaļā.

Māksliniece RLMV Tērpu šūšanas un modelēšanas nodaļu beidza 1961.gadā un tika norīkota darbā bijušajā kažokādu fabrikā "Elektra" kā māksliniece-konstruktore apģērbu modelēšanā. Drinkmane veidojusi dizainu diviem bērnu apģērbu komplektiem - kažociņu un cepurīti meitenei un zēnam. Apģērbi tika darināti no īpaši izstrādātas aitādas.

Drinkmane no 1965.gada ar fabrikas "Elektra" norīkojumu sāka studijas LPSR Valsts Mākslas akadēmijas Tekstila mākslinieciskās noformēšanas, Tekslilmākslas nodaļā. Pēc akadēmijas absolvēšanas 1970.gadā Drinkmane turpināja darbu kažokādu fabrikas "Elektra" Eksperimentālajā cehā kā vecākā inženiere-konstruktore.

Izstādēs Drinkmane sāka piedalīties, studējot Mākslas akadēmijā, un pirmā izstāde bija "LPSR-50. Lietišķi-dekoratīvās mākslas izstāde" 1969.gadā. Mākslinieces darbi bijuši eksponēti Vladimira Ļeņina 100.dzimšanas dienai veltītajā lietišķi-dekoratīvās mākslas izstādē 1970.gadā, lietišķās mākslas izstādē "Mākslas dienas 71", izstādē "Padomju gobelēns" 1971.gadā un citās.

Drinkmane bija LMS biedre kopš 1975.gada. Mākslinieces darbi atrodas LMS muzejā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, citos muzejos un privātkolekcijās.

Atvadīšanās no mākslinieces Drinkmanes notiks 8.septembrī plkst.15 Rīgas krematorijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu