Žurnāls: Pārdota mākslinieces Džemmas Skulmes māja

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Māksliniece Džemma Skulme.
Māksliniece Džemma Skulme. Foto: Edijs Pālens/LETA

Par 440 tūkstošiem eiro pārdota māja Mežaparkā, kur dzīvoja māksliniece Džemma Skulme, šonedēļ vēsta žurnāls "Privātā Dzīve". 

Kā zināms, par īpašuma pārdošanu tika runāts jau drīz pēc gleznotājas nāves. Toreiz mākslinieces dēls Juris Dimiters nosauca cenu – 1,3 miljoni eiro. Vēlāk māja tika izlikta pārdošanā par 550 tūkstošiem eiro. Vēlmi pārdot māju Dimiters pamatoja ar to, ka tās uzturēšana esot nesamērīgi dārga.

Kā vēsta Zemesgrāmatā atrodamā informācija, 2020. gadā par mājas īpašnieku kļuva Džemmas Skulmes mazdēls Arturs, kurš to saņēmis kā dāvinājumu no sava tēva, mākslinieka Jura Dimitera. Savukārt šā gada 7. martā māja kā dāvinājums nonākusi viņa sievas Ksenijas Dimiteres īpašumā.

Jau pēc desmit dienām Džemmas māja pārdota par 440 tūkstošiem eiro.

Žurnāls vēsta, ka mājas jaunais īpašnieks ir kāds 1981. gadā dzimis uzņēmējs.

Jau ziņots, ka Skulme aizsaulē aizgāja 2019. gada 9. novembrī 94 gadu vecumā.

Džemma Skulme dzimusi Rīgā 1925. gada 20. septembrī gleznotāja Oto Skulmes un tēlnieces Martas Skulmes ģimenē. Viņa bija viena no nozīmīgākajām un aktīvākajām padomju okupācijas laika Latvijas kultūras dzīves veidotājām. Šogad viņai bija paredzēts pasniegt Purvīša balvu par mūža ieguldījumu.

1988. gadā Džemma Skulme bija Latvijas Tautas frontes veidotāju skaitā un 1989. gadā kā LTF pārstāve ievēlēta PSRS Tautas deputātu kongresā. Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas viņa politikā nav darbojusies, tomēr 1998. gadā Džemma Skulme bija Andra Šķēles veidotās Tautas partijas dibināšanas manifesta parakstītāju skaitā.

Džemma Skulme bijusi precējusies ar aktieri Artūru Dimiteru (1947 - 1953) un gleznotāju Ojāru Ābolu (no 1953), ir divi bērni - dēls plakātists Juris Dimiters (1947) (mazdēls Arturs Dimiters) un meita gleznotāja Marta Skulme (1962) (mazdēls Jānis Skulme).

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 19. septembra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu