LTV valdi pamet arī Bērziņa

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Elīza Bērziņa
Elīza Bērziņa Foto: LTV

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) valdi nolēmusi pamest arī valdes locekle finanšu pārvaldības jautājumos Elīza Bērziņa, šādu informāciju trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā sniedza opozīcijas deputāte Linda Liepiņa (LPV).

Pēc paša vēlēšanās no 2023.gada 22.oktobra valdes locekļa amatu programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos atstās arī Kaspars Odiņš, līdz ar to LTV valdē palieks tikai tās valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.

Bērziņa deputātiem sacīja, ka viņas aiziešana ir saistīta ar finanšu jautājumiem.

"Mēs kā LTV strādājam pie daudziem lieliem darījumiem, kas nepieciešami, lai medijs attīstītos. Tā kā es atbildu par finanšu jomu, vēlējos vērst Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) uzmanību uz to, ka vienā konkrētā darījumā ir lieli, atvērti piegādātāju riski, kas šajā ģeopolitiskajā situācijā ir būtiski. Gan es, gan mani kolēģi valdē atbild par lielām summām, un tai darījumu struktūrai, kas bija izvēlēta, es nevarēju piekrist. Man bija skaidri tas jāpasaka mūsu padomei," sacīja Bērziņa.

Vienlaikus Bērziņa norādīja, ka no SEPLP puses jūtas sadzirdēta, kā arī atzina, ka kopumā komunikācija ar SEPLP vienmēr ir bijusi ļoti korekta. Līdz ar to viņa šo finanšu jautājumu vēlas atstāt tālākai risināšanai padomes rokās.

SEPLP pārstāvji norādīja, ka šodien pēcpusdienā gaidāma Revīzijas komisijas sēde, kurā jautājumu pārrunās, vienlaikus uzsverot, ka tā "nav problēma, ar kuru SEPLP nevarētu tikt galā".

Komentējot plānus saistībā ar nu jau divām vakantajām valdes locekļa vietām, SEPLP loceklis Jānis Eglītis aģentūrai LETA sacīja, ka šobrīd prioritārais jautājums ir par Odiņu. To, vai viņa vietā tiks meklēts pagaidu valdes loceklis, padome izlems līdz 22.oktobrim. Savukārt Bērziņas jautājums vēl ir jāapspriež.

Jau ziņots, ka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien sprieda par sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio - apvienošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu