Padome skaidro, kāpēc Latvijas Televīzijas valdē radušās domstarpības

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Televīzijas mikrofons.
Latvijas Televīzijas mikrofons. Foto: Lita Millere/LETA

Domstarpības Latvijas Televīzijas (LTV) valdē radušās valsts finansējuma apguves dēļ, pavēstīja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pārstāvji.

Kā ziņots, LTV valdes locekle finanšu pārvaldības jautājumos Elīza Bērziņa trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā sacīja, ka aiziet no valdes, un tam par iemeslu esot kāds darījums, kurā ir "atvērti piegādātāju riski, kas šajā ģeopolitiskajā situācijā ir būtiski". Bērziņa amatu atstās 14.novembrī.

Kā skaidro SEPLP, šā gada valsts budžetā tika rezervēti 4,7 miljoni eiro LTV kritiskās infrastruktūras stiprināšanai, kas sevī ietver arī astoņu kameru pārvietojamās televīzijas studijas (PTS) kompleksa iegādi un drošības žoga ap LTV ēku izbūvi. Atskaitoties par progresu PTS iepirkuma organizēšanā, LTV informējis SEPLP Revīzijas komisiju, ka šogad nav iespējams realizēt iepirkumu iepriekš norādītajā termiņā, lai varētu pretendēt uz valsts budžetā rezervēto līdzekļu apguvi.

LTV informējusi, ka iepirkums oktobrī tiks izsludināts un pēc tā sekmīgas noslēgšanās paredzēts lūgt Ministru kabinetam nepieciešamos līdzekļus pārcelt nākamā gada budžetā, lai varētu norēķināties ar piegādātāju.

Komentējot Bērziņās izteikumus, SEPLP norāda, ka nevar komentēt atsevišķu valdes locekļu izteikumus par ģeopolitiskiem riskiem.

"SEPLP turpinās sekot līdzi LTV iepirkumu realizācijai, kas ir LTV valdes atbildība, lai nodrošinātu piešķirto līdzekļu kvalitatīvu apguvi un LTV infrastruktūrai nepieciešamos uzlabojumus," norāda padomes pārstāvji.

Jau ziņots, ka pēc paša vēlēšanās no 22.oktobra valdes locekļa amatu programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos atstās arī Kaspars Odiņš, līdz ar to LTV valdē palieks tikai tās priekšsēdētājs Ivars Priede.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu