FOTO Dailes teātrī top kustībā balstīta izrāde “Eiridīke”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Marko Rass

Dailes teātra Mazajā zālē 15. novembrī gaidāma fiziskā teātra žanrā strādājošās režisores Annas Abalikhinas jauniestudējuma “Eiridīke” pirmizrāde. Veidota kā oriģināla kustību partitūra un teksta, mūzikas, video un gaismu saspēle. Paredzams, ka izrāde varētu izvērsties par īpašu notikumu skatītājiem.

Pasaulē zināmā mūsdienu dramaturģe Sāra Rūla slaveno mīlasstāstu par Orfeja ceļojumu cauri viņsaulei pie mirušās mīļotās Eiridīkes veidojusi mūsdienīgā interpretācijā. Dzejnieks Jānis Elsbergs dramaturģes tekstu ir ne tikai latviskojis, bet arī atdzejojis. Izrādes radošā komanda iestudējumā strādājusi ar fiziskā teātra estētikā balstītu kustību partitūru, to apvienojot ar ārkārtīgi precīziem psiholoģiskā teātra paņēmieniem.

Izrāde ir iecerēta kā iepriekš Dailes teātrī neredzēta māksliniecisko līdzekļu kombinācija. Mūziku izrādei īpaši radījis komponists Platons Buravickis, kas klausītājiem pazīstams ar mūsdienīgu improvizācijas un dažādu žanru saspēli mūzikā.

Galvenās lomas iestudējumā atveido Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Klāvs Kristaps Košins. Lomās: Milēna Miškēviča, Anete Krasovska, Mirdza Martinsone, Gints Andžāns, Lauris Dzelzītis, Ērika Eglija-Grāvele. Video epizodēs – Juris Bartkevičs.

Režisore – Anna Abalikhina; scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Ieva Kauliņa; video mākslinieks – Aleksandrs Lobanovs; komponists – Platons Buravickis; gaismu māksliniece – Māra Vaļikova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu