Kulta seriāla "Draugi" zvaigznes nāve saistīta ar ketamīna lietošanu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kulta seriāla "Draugi" zvaigzes Metjū Perija nāve bija negadījums, ko izraisījusi "ketamīna lietošana", norādīts medicīniskajā ekspertīzē Losandželosā, vēstī raidsabiedrība BBC.

Ziņots, ka aktieris tika atrasts savā džakuzi sestdienas, 28. oktobra, pēcpusdienā pēc divu stundu ilgas piklbola spēlēšanas netālu no savām mājām. Perijs spēles laikā bijis "labā noskaņojumā", norāda ārvalstu mediji.

Pēc spēles viņš lūdzis savam palīgam iegādāties viņam jaunu viedtālruni un recepšu brilles. Atgriežoties pēc divu stundu prombūtnes, asistents atrada viņu bez dzīvības pazīmēm.

Aktiera nāve bija negaidīta - viņš mūžībā devās 54 gadu vecumā.

Aktieris atklāti runājis par cīņu ar atkarībām, kas sākās 14 gadu vecumā, pirmo reizi pamēģinot alkoholu. Vēlāk viņš kļuva atkarīgs no opioīdiem, kas beidzās teju letāli 2019. gadā.

Ketamīns ir viela, ko izmanto cilvēku un veterinārajā medicīnā. Ketamīns tiek izmantots kā narkozes līdzeklis, tomēr cilvēki to izmanto arī kā apreibinošu vielu ar halucinogēnu ar disociatīvu iedarbību. Ketamīnu pirmoreiz sintezēja 1962. gadā, meklējot daudz drošāku vielu un alternatīvu fenciklidīnam.

Jau ziņots, ka aktiera mājā netika atrastas nelegālās narkotikas, bet gan vairāki recepšu medikamenti.

Kā vēsta TMZ, aktiera mājā atrasti antidepresanti, prettrauksmes zāles un HOPS zāles.

HOPS ir saīsinājums no hroniskas obstruktīvas plaušu slimības - šīs zāles bieži lieto cilvēki, kuriem ir emfizēma vai hronisks bronhīts. Aktieris savas dzīves laikā smēķēja.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu