"Ar savu atklātību es izraisīju kodolsprādzienu." Rūta Judze publisko jaunu ierakstu (19)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārcis Judzis un Rūta Gorkša
Mārcis Judzis un Rūta Gorkša Foto: LETA, facebook.com/ruta.sajuta

Pērn decembrī plašu ažiotāžu izraisīja mūziķa Mārča Judža sievas Rūtas Judzes ieraksts sociālajos tīklos, kur viņa apgalvoja, ka vīrs attiecību laikā bijis vardarbīgs un nu tiesas ceļā atņēmis bērnus. Nu, apritot mēnesim pēc notikušā, viņa atkal dalījusies ar atziņām vietnē "Facebook".

Ierakstu viņa sāk ar citātu: "Kas notiks, kad kāda sieviete uzrakstīs patiesību par savu dzīvi? Pasaule atsprāgs vaļā."

Viņa raksta: "Ir sajūta, ka jau gandrīz mēnesi ir nolaupīts mans "Facebook" konts. Un nolaupīta arī pati es. Nebūtu varējusi iedomāties pat mazu daļu no tās rezonanses, ko izraisīja mana atklātība. Apraka mani nesagatavotu kā sniega lavīna un kaut kādā mērā arī paralizēja. No dažādajām emocijām un reakcijām jutos kā karuselī, jo vienaldzīgo manam publiskajam izmisuma solim laikam bija maz. Daži novērsās, citi pievērsās, bija daudz aizturētas elpas.

Līdzjūtība, sapratne, nesapratne, pretrunas, nosodījums, pateicības, atbrīvošanās no maskām – gan tām, kuras varēja labāk atstāt, gan arī no tām, kas kļuvušas liekas un nepanesamas." 

"Ir dažādi viedokļi, bet neviens viedoklis nemaina vai nemazina manu reālo pieredzi," tā Judze.

Turpinājumā viņa raksta, ka ik dienas saņem vēstules no sievietēm, kas liek viņai apdomāt savu lēmumu publiskot savas ģimenes netīro veļu. "Tas man liek pārdomāt, ko tad mana neklusēšana izdarījusi labu... Jo konkrēta mērķa manai atklātībai nebija. Tikai nespēja vairs paciest arvien jaunus bijušā dzīvesbiedra triecienus, no kuriem mani nepasargāja arī atbildīgās iestādes. Man personīgi šī neklusēšana ir likusi ar milzīgu intensitāti, turklāt, publiski piedzīvot to, kas gada griezumā pieredzēts klusumā soli pa solim.

Ar savu atklātību es izraisīju kodolsprādzienu, izsaucot jaunus pazemojumus, melus, puspatiesības, draudus un kārtējos mēģinājumus mani padarīt par traku.

Klasiski. To visu – gan vienpersoniski, gan grupā. Lai efektīgāk. Mēģinu neitrāli vērot šo absurdo domu – jo vairāk es pazemošu un apmelošu savu sievu un bērnu mammu, jo tīrāks, svētāks un nevainīgāks es kļūšu... Nesaprotu. "

Vēl viņa piebilst:

"Šobrīd morālā vardarbība šķiršanās procesā īsti pat netiek uztverta nopietni - cietušajai pusei regulāri nākas kontaktēties ar varmāku un pēc pieredzes varu teikt, ka tas ir nepanesami.

Apstākļos, kad vienīgais izdzīvošanas veids ir distance, man nākas tikties ar savu pāridarītāju bērnu nodošanas brīžos, bāriņtiesā, tiesā un galu galā pat brīvprātīgi-obligātajā mediācijā. Tās laikā man jāatrodas vienā telpā ar cilvēku, kas nelaiž garām nevienu mirkli, lai mani morāli ietekmētu. Tam netraucē mediatora klātbūtne un patiesībā tā ir vēl labāka iespēja man uzbrukt manipulatīvā stilā trešās personas klātbūtnē. Tas gan laikam nav saprotams kādam, kas nav piedzīvojis ciešu sasaisti ar sociopātu vai cilvēku ar līdzīgiem personības traucējumiem."

Rūta pauž uzskata, ka klusēšanas periods ir bijis par ilgu, vajadzējis to darīt jau agrāk. "Es vairs nejūtos viena savā pieredzē. Un esmu ieguvusi arī respektu pret sevi no instancēm, kurās vēršos. Piemēram, pa šo laiku man jau nācās izsaukt policiju, jo manas prombūtnes laikā ļaunprātīgi kāds sabojāja apkures pievadu mājai. Policija iedziļinājās situācijā atsaucīgi un cieņpilni - kā tam arī būtu jābūt. Žēl tikai, ka līdz tam bija jānonāk caur publisku izmisuma saucienu. Šobrīd praktiski izjūtu, ka tiek ņemts vērā vardarbības fakts un piedāvāti risinājumi. Ļoti ceru, ka ne man vienai, bet arī citiem līdzīgiem gadījumiem pieiet nopietnāk un uzmanīgāk. Savukārt bērni Ziemassvētkos pēkšņi tika atstāti man kopā ar aukstumu mājā.

Visa noslēgumā seko pilnīga pazušana no mūsu apvāršņa.

Kad mani pārņem mana neveselīgā vainas apziņa, es atveru teorijas materiālus par sociopātiem, lasu tos un kļūstu mierīga. Dzīvoju savu dzīvi tālāk. Viss reiz pāries. Kā labais, tā arī sliktais," ar šādiem vārdiem viņa nobeidz savu vēstījumu.

Ar pilnu Rūtas ierakstu var iepazīties, lasot zemāk.

Jau vēstīts, ka 12. decembrī Rūta "Facebook" nāca klajā ar informāciju par laulības dzīvi ar Mārci Judzi, kas, Rūtas vārdiem, esot bijusi īsta elle.

Rūta gari un plaši stāstīja par piedzīvoto gan emocionālo, gan fizisko vardarbību no Mārča.

Pēc atklātā vēstījuma reaģēja arī Judzis, noliedzot visas apsūdzības. Viņš apgalvo, ka Rūta melo.

Arī "Dzelzs vilks" reaģēja uz notiekošo, uz laiku pārtraucot sadarbību ar Judzi. Neilgi pēc tam pats Judzis paziņoja, ka uz visiem laikiem atvadās no grupas.

Judzi publiski aizstāvējusi viņa bijusī sieva Eva Judze, kā arī sabiedrībā zināmas personības, piemēram, Baiba Sipeniece-Gavare un Olga Rajecka.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu