Noskaties Podkāsta "Nav divu Tomu" jaunajā sērijā – Tatjana Ždanoka un Krievijas ietekme Latvijas uzņēmējdarbībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Otrajā podkāsta “Nav divu Tomu” sērijā tā veidotāji – TVNET publicists Toms Lūsis un kultūras redaktors Toms Treibergs pārrunās situāciju, kura izveidojusies ap Eiropas Parlamenta deputātes, kādreizējās Interfrontes aktīvistes Tatjanas Ždanokas saziņu, kuru viņa vairāku gadu garumā veica ar Krievijas Federālā drošības dienesta darbiniekiem. Epizode pie skatītājiem nonāks piektdien, 9. februārī.

Krievijas ietekmes aspekts Latvijā tiks aplūkots aplūkots arī no uzņēmējdarbības aspekta. Kā janvāra nogalē intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" apliecināja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), likumprojekts par Krievijas un Baltkrievijas graudu importa aizliegumu Latvijā varētu tikt izstrādāts mēneša laikā. Pie tā šobrīd strādājot Zemkopības ministrija un, citējot premjeri, "redzot, cik karsts ir tas jautājums, man nav sajūta, ka Saeima varētu kavēties” to pieņemt.

Foto: Epa/Dumitru Doru

Saistības ar kaimiņu agresorvalsti iezīmējas arī uzņēmuma “Latvijas gāze” darbībā. Kā ziņojis LTV raidījums "De facto", lai gan Krievijas enerģētikas milzim “Gazprom” joprojām nav tiešu sankciju Eiropas Savienībā, Krievijas gāzes kompānijas dalība "Latvijas gāzē" arvien vairāk sāk uzņēmumam traucēt. Lielbritānija sankciju sarakstā iekļāvusi "Latvijas gāzes" padomes locekļus, kas pārstāv "Gazprom". Savukārt Krievijas iekļaušana ārzonu teritoriju sarakstā faktiski liegusi "Latvijas gāzei" piedalīties Latvijai publiskajos iepirkumos.

Foto: Renāte Briede/LETA

Raidījuma jaunākajā izlaidumā tā vadītāji paķidās arī nejēdzību pilno gadījumu decembrī, kad Saldus novada Jaunlutriņu pagastā uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus no braucošas automašīnas kāds vīrietis atklāja uguni uz meža dzīvniekiem, proti, staltbriežiem. Un atkal darbs Zemkopības ministrijai – šoreiz saistībā ar grozījumiem normatīvajos dokumentos, kuri paredzētu būtiski lielāku sodu šādiem rupjiem pārkāpumiem.

Dziedātāja un dziesmu autore Teilore Svifta šīgada Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā, 4. februārī Losandželosā. 
Dziedātāja un dziesmu autore Teilore Svifta šīgada Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā, 4. februārī Losandželosā. Foto: AP/Scanpix

Tomēr, līdzsvara labad, tiks pacilātas arī krietni vieglākas tēmas – dziedātājas un dziesmu autores Teilores Sviftas panākumi ASV Mūzikas industrijas gada balvā Grammy un mūsu populārās mūzikas darboņu padarītais dziesmu konkursā “Supernova”.

Mūziķis Dons (Artūrs Šingirejs) "Muzikālā banka 2023" finālā Daugavpils Olimpiskajā centrā šīgada 28. janvārī. 
Mūziķis Dons (Artūrs Šingirejs) "Muzikālā banka 2023" finālā Daugavpils Olimpiskajā centrā šīgada 28. janvārī. Foto: Ivars Soikāns /LETA

Sacensības uzvarētājs, kā ierasts, saņems ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursu, kurš šogad no 7. līdz 11. maijam notiks Zviedrijā, Malmē. Vai patiešām Dona uzvara mūsu nacionālajā konkursa atlasē ir tik pašsaprotama vai tomēr jārēķinās ar kādu spēcīgu konkurentu – vai arī konkurenti?

Pirmo podkāsta "Nav divu Tomu" epizodi vari noskatīties šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu