Tautas deju ansamblis “Vektors” ielūdz uz 65 gadu jubilejas lielkoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: No TDA "Vektors" arhīva

Šī gada 13.aprīlī Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis “Vektors” Ķīpsalas izstāžu hallē ar vērienīgu un sirsnīgu lielkoncertu atzīmēs savu 65 gadu jubileju.

Ansambļa jubilejas sezona iezīmējusies ar spilgtiem notikumiem – iegūta Lielā balva XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku finālkonkursā, izveidots deju uzvedums “Aiz ko garš pavasar's?”, ko skatītāju vērtējumam ansamblis nodos 12. aprīlī. Savukārt jubilejas kulminācijā iecerēts pulcēt labākos Rīgas tautas deju ansambļus krāšņā koncertā – TDA “Vektors” 65 gadu jubilejas lielkoncertā.

Lielkoncertā pulcēsies vairāk kā 500 dejotāji no tautas deju ansambļiem “Ačkups”, “Dancis”, deju ansambļa “Daiļrade”, tautas deju ansambļiem “Gatve”, “Līgo”, “Teiksma”, “Rotaļa”, “Zelta sietiņš” un Deju skolas “Dzirnas”. Savukārt pats gaviļnieks “Vektors” lielkoncertā piedalīsies 150 dejotāju sastāvā.

Foto: No TDA "Vektors" arhīva

Koncerta mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale stāsta: “Sākotnēji bijām iecerējuši lielkoncertā izdejot tikai tās dejas, kas 65 gadu laikā radušās “Vektorā” un nu, ieguvušas gan dejotāju, gan skatītāju mīlestību, arī citos ansambļos tiek sauktas par savējām. Izdejosim Ulda Šteina dejas “Vāveru polka”, “Dancis pa trim” un “Vadžu dancis”, kas tapušas “Vektorā” pagājušā gadsimta 60.-90. gados, Agra Daņiļeviča “Ampeļdanci”, ko horeogrāfs veidoja tieši “Vektora” un “Dzirnu” dejotājiem 2015. gadā.

Tāpat programmā iekļautas arī manas dejas – “Skaista mana tēvu zeme”, “Dievzemīte, tēvzemīte”, “Uz Kurzem'!” un “Brosnej, puika, tū dzeršonu”, kas radušās “Vektorā”, bet nu jau iekļautas arī citu ansambļu repertuārā. Tomēr pilnveidojot koncerta scenāriju sapratām, ka ja jau reiz mūsu lielkoncertā piedalās tik daudz mūsu draugu, tad jāizdejo arī tās dejas, kuras esam “aizguvuši” no draugu ansambļiem.

Foto: No TDA "Vektors" arhīva

Tāpēc kopā ar ansambli “Dancis” izdejosim Alfrēda Spuras “Manai dzimtenei”, ar “Teiksmu” izdejosim Jāņa Ērgļa “Es izjāju prūšu zemi”, ar “Daiļradi” – Agra Daņiļeviča “Aiz Daugavas vara dārzs”, ar “Rotaļu” izdejosim Diānas Gavares “Es tev došu skaistu sētu”, bet ar ansambli “Līgo” mūs jau gadiem ir saistījusi Jāņa Purviņa deja “Sasala jūrīna”.”

“Vektora” 65 gadu jubilejas lielkoncerts neapšaubāmi ir viens no šī pavasara gaidītākajiem latviešu skatuviskās dejas notikumiem, jo tajā varēsim baudīt ne tikai iemīļotas dejas, bet arī tvert mirkli, kad katrs ansamblis sniedz savu – neatkārtojamu – horeogrāfisko izpildījumu.

Tam piekrīt arī paši vektorieši: “Šī patiesi ir gaidīta un lolota ansambļa dzimšanas diena, kuru vēlamies svinēt paši un radīt svētkus citiem. 

Aiz muguras ir saspringtais Dziesmu un deju svētku laiks, kad visa skatuviskās tautas dejas saime vairāk ir koncentrējusies uz obligāto repertuāru un tā apguvi. Šoreiz būsim uz skatuves ne lai mērotos spēkiem, bet kopā radītu sirsnīgus svētkus, izdejojot iemīļotas un nozīmīgas dejas kā mums – “Vektoram”, tā mūsu draugiem.

No sirds varam teikt, ka skatītājus gaida īpaša un emocijām bagāta koncertprogramma ar īstu izdancošanos!”

Lielkoncertu rīko biedrība “Vektors” ar RTU atbalstu. Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīzes” kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu