"Zelta mikrofons '24" jau šovakar! Viss, kas tev jāzina

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ritvars Stankevičs

Piektdien, 8. martā, notiks Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta Mikrofons '24” apbalvošanas ceremonija, sveicot uzvarētājus 21 kategorijā un iepriecinot publiku ar krāšņu svētku koncertu. Ceremoniju vadīs Sanda Dejus un Mārtiņš Spuris, un tai teksta tiešraidē varēs sekot līdzi portālā TVNET, kur gaidāmas arī ekskluzīvas intervijas ar laureātiem. 

“Zelta Mikrofons” ceremonijas koncerta programmā lielākie hiti mijas ar pirmatskaņojumiem, notiek kopā sanākšana un tiek pieteiktas pavisam jaunas sadarbības. Tā, piemēram, atklāšanas numurā īpaši jaudīgu sveicienu sieviešu dienā būs sagatavojusi grupa “Rūsa”, viņiem pievienosies “Jony & The Burnouts” un “DRUMLINE LATVIA”.

Svētku koncertā dzirdēsim Emilijas jaunāko singlu “Noticēt sev”, kā arī Aijas Andrejevas sadarbību ar ansi un "Baltic Groove Orchestra" dziesmā “Jūk”, un arī Kriss Noa (Chris Noah) prezentēs pavisam jaunu dziesmu “Nomodā”. Koncertā jaunu dziesmu “NO BUENO (Tididitai)” prezentēs arī pagājušā gada “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” balvas ieguvēji "Bermudu Divstūris".

Kopā ar īpašajiem viesiem Edvardu Strazdiņu, Paulu Saiju, Ivo Grīsniņu-Grīsli jaunākos skatītājus un viņu vecākus iepriecinās bērnu vokālais ansamblis “Dzeguzīte” un bērnu tautu deju ansamblis "Dzintariņš".

Programmā būs vairākas klausītāju iemīļotas sadarbības - Gustavo un “Sudden Lights” dziesma “Adata un Diegs”, kā arī dzirdēsim Patrishas un Fiņķa hitu “Raķešu zinātne”. Savus 2023. gada lielākos hitus īpašos priekšnesumos prezentēs Aminata - “Paisums. Bēgums”, un arī “Singapūras Satīns” uzstāsies ar “Labvakar/Degviela”.

Uz skatuves kāps arī leģendārā grupa “ODIS”, kuriem šoreiz pievienosies Atis Zviedris, Jānis Stībelis, lai kopā izpildītu dziesmu “In The Shadows And Rain” - šī iecere īstenota ar fonda “Līdzskaņa” iniciatīvu.

Divas dziesmas dzirdēsim arī grupas "Credo" izpildījumā, kas ceremonijā tiks godināti ar apbalvojumu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā. Šogad grupa svinēs 50 gadu pastāvēšanas jubileju, un tās aktuālajā sastāvā muzicē Guntis Veits, Armands Alksnis, Aivars Vīksna un Gundars Lintiņš.

Grupas “Credo” dibinātājs ir basģitārists Valdis Skujiņš, kas 1974. gada 4. oktobrī sāka mēģināt ar dziedātāju Ginu Burkēvici un ģitāristu Aivaru Liepiņu. Pastāvēšanas 50 gados dažādos laikos grupas sastāvā bijuši arī Verners Bokums, Valērijs Kosmiņins,

Irēna Burkēvice, Viktors Dreimanis, Raivis Krūms, Aldis Langbaums, Guntars Brečs, Eduards Glotovs, Guntars Endzelis un vēl daudzi citi. Grupas pastāvēšanas laikā izdoti astoņi albumi, trīs izlases, iznākusi Andras Alksnes sarakstītā grāmata “Credo” un Ilzes Kungas-Melgailes dokumentālā filma “Mana mūzika - mans Credo”.

“Zelta Mikrofona '24” ceremonija notiks 8. martā pasākumu un konferenču centrā “ATTA CENTRE” (Krasta iela 60). Biļetes nopērkamas vietnē ekase.lv.

Apmeklētāji aicināti uz pasākumu ierasties laikus - sarkanais paklājs būs izritināts jau no plkst.18.00, par muzikālo atmosfēru rūpēsies radio SWH dīdžejs Artis Volfs un būs pieejamas dažādas izklaidējošas aktivitātes. Pirmos apmeklētājus ar dzērienu veldzēs Valmiermuižas alus.

“Zelta Mikrofona” ceremonijas pēcballīte norisināsies pasākumu vietā un koncertzālē “Tower” (Brīvības iela 214B). Pasākumā uzstāsies dziedātājas PAULA, Diona, mūziķe Vultura un rokgrupa “Indygo”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu