Tapusi hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pašmāju hiphopa tēvs Ozols ar draugiem uguņo pārpildītā "Arēnā Rīga"
Pašmāju hiphopa tēvs Ozols ar draugiem uguņo pārpildītā "Arēnā Rīga" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Kinoteātrī "Forum Cinemas" 23.aprīlī plkst.19 pirmizrādi piedzīvos hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai", informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Grīnberga.

Pirmizrādes apmeklētāji klātienē varēs satikt gan filmas veidošanas komandu, gan māksliniekus, kas piedalījās aizvadītā gada nogalē notikušajā Ozola lielkoncertā "Arēnā Rīga".

Filmas "No rajona līdz arēnai" režisors Rolands Rekke apkopojis ne tikai Ozola vairāk nekā divdesmit gadu muzikālo veikumu, bet arī komentārus un atziņas no mūziķiem un laika biedriem, kas piedalījušies lielkoncertā. Savukārt šova skaņu inženieris Didzis Simanovičs iemūžinājis un apstrādājis mākslinieku dzīvo izpildījumu.

Koncertieraksts secīgi iziet cauri spilgtākajiem šova brīžiem. Tam ir divas daļas, no kurām pirmā veltīta saspēlei ar Latvijas Radio bigbendu un Kristīni Prauliņu, savukārt otrā daļa ir retrospektīvs atskats uz spilgtākajiem daiļrades garadarbiem. Līdzās Ozolam uz lielās skatuves redzami tādi viesmākslinieki kā, piemēram, Dons, Gustavo, Čižiks, ansis, Rolands Če, Prusax, Xantikvariāts, Steps, Hotte, Kurts, Edavārdi, "Rick Feds", Niklāvz un dīdžejs "PM2AM".

Pirmizrādes viesi aicināti ierasties stundu pirms filmas senasa "Forum Cinemas" otrā stāva vestibilā, lai pirms oficiālā sākuma varētu satikt māksliniekus un nofotografētos pie koncertfilmas prezentācijai gatavotās foto sienas.

Ģirts Rozentāls jeb Ozols savu muzikālo darbību uzsāka 1996.gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā. Solokarjeru uzsāka aizvadītās desmitgades sākumā ar 2000.gada debijas singlu "Neko 2005", pēc kura 2001.gadā sekoja albumi "Cieņa un mīlestība", 2002.gadā - "Augstāk, tālāk, stiprāk", 2003.gadā - "Dūzis" un 2009.gadā izdotais albums "Neatkarība".

Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015.gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar piekto studijas albumu "Atpakaļ nākotnē", kuram 2017.gadā sekoja albums "Semestris" kopā ar grupu "Tehnikums", 2018.gadā - "Neona pilsēta", 2019.gadā - "Kruīza kontroles zēni" ar "Katpullt" un 2020.gadā - "Yauda".

2023.gada 1.decembrī pirms lielkoncerta "Arēnā Rīga" izdots jaunākais Ozola albums "1979", kurā piedalās virkne pašmāju hiphopa kultūras pārstāvju, kuri bijuši līdzās Ozola muzikālajiem eksperimentiem daudzu gadu garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu