Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Nav divu Tomu Speciālizlaiduma epizode – starpbrīdis pirms Eirovīzijas Lielā fināla

Katru gadu Eirovīzijas dziesmu konkurss paņem zināmu daļu sabiedrības uzmanības. Šis gads ir iezīmējies pavisam īpašs – pirmkārt tādēļ, ka Latvijas pārstāvis, tautā iemīļotais dziedātājs Dons ir iekļuvis konkursa finālā. 

Pēdējo reizi šis sasniegums bija pa spēkam vēl vienam solo māksliniekam – Justam –pietiekami tālajā 2016. gadā. Pusfinālā viņa dziedātā dziesma ierindojās 8. vietā, savukārt finālā Stokholmas "Globe" arēnā" ieņēma 15. vietu ar 132 punktiem. Togad uzvaras laurus plūca Ukraina: dziedātāja Jamala ar dziesmu "1944" saņēma 534 punktus.

Kā redzams augstāk izvietotajā saitē, Dona panākums kuplinājis plašu apsveicēju pulku, kurā kā redzamākā figūra, neapšaubāmi, iezīmējas Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Tomēr arī Eirovīzija, lai arī cik liels popkultūras fenomens šis konkurss nebūtu, nespēj pilnībā norobežoties no politiskajām kolīzijām pasaulē un arī paši mūziķi iziet cauri dažādām ar šovbiznesa specifiku saistītām fāzēm.

Kolēģi Toms Treibergs un Toms Lūsis speciāli Eirovīzijai veltītā mini-epizodē pieskarsies dažiem no spilgtākajiem otrā pusfināla brīžiem un lūkos izmest kādu spekulāciju vai pareģojumu par notikumu tālāko gaitu.

Nepalaid garām!

Uz augšu